Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJAŠKO TRČANJE

Leona Garac nije se kvalificirala za 10 km slobodno na Svjetskom prvenstvu

Foto: Skijaški Klub Sljeme Zagreb (Facebook)
1/3
22.02.2023.
u 13:50

Sa 17 godina već predstavlja Hrvatsku u nordijskim disciplinama. Za plasman u glavnu konkurenciju trebala je biti među deset, ali osvojila je 14. mjesto.

Hrvatska 17-godišnja reprezentativka u skijaškom trčanju Leona Garac, nije se uspjela kvalificirati za utrku na 10 km slobodnim načinom na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama, koje je u srijedu započelo u slovenskoj Planici. Garac je u kvalifikacijskoj utrci na dionici od pet kilometara osvojila 14. mjesto, a za plasman u glavnu konkurenciju na 10 km trebalo je biti među deset najbržih.

Članica SK Sljeme Zagreb je za svladavanje staze trebala 17 minuta i 2.9 sekundi te je za pobjednicom kvalifikacija, Brazilkom Jaqueline Mourao za dvije minute i 20.9 sekundi. Za plasman među deset najboljih trebalo je zaostati nešto više od minute i pol. Desetoplasirana, Brazilka Mirlene Picin, zaostala je za pobjednicom jednu minutu i 35.6 sekundi.

Utrka na 10 km slobodnim načinom na rasporedu je u utorak, 28. veljače.

Osim Leone Garac, Hrvatsku će na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji predstavljati Vedrana Malec i Tena Hadžić u ženskoj te Marko Skender i Petar Perušić u muškoj konkurenciji.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije