Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Našao klub

Leon Benko karijeru nastavlja u Sarajevu!

Leon Benko
Nel Pavletić/Pixsell
12.09.2014.
u 10:46

U Sarajevu će debitirati blizu 31. rođendana. Ali sasvim sigurno u njemu još ima mnogo dinamita (kako to da ga ni jedan hrvatski klub nije doveo kao slobodnog igrača ovoga ljeta?!), iz Kine je, srećom, na vrijeme otišao

Mnogi su se ljubitelji nogometa u Hrvatskoj i uoči Svjetskog prvenstva pitali gdje je Leon Benko. Napadač koji je u dresu Rijeke bio prvi strijelac hrvatske lige, pa je pokucao i na vrata reprezentacije, nestao je u Kini.

Od danas je Benko igrač FK Sarajeva, doznaje Goal.com. Bordo tim doveo ga je kao slobodnog igrača nakon što je Leon otišao iz Kine, a osim njega klub je doveo i bivšeg vratara Sivasspora Milana Borjana.

Benko je prošle zime otišao iz Rijeke u kineski Dalian. Sam je priznao: išao je zaraditi. Iako je bilo posve jasno da je time ubio nadu da će otići na SP u Brazil. A imao je velike šanse biti među petoricom napadača koje je Niko Kovač vodio. Da je ostao u Rijeci.

Nažalost, nakon blistave godine i pol na Kantridi, u kojima je klub golovima uveo i u Europsku ligu, a u 63 nastupa zabio je čak 42 pogotka, za milijun eura otišao je u Dalian.

U Kini je igrao devet susreta i postigao tek jedan gol, te otišao jer ga klub nije plaćao. Po povratku u Hrvatsku naglasio je da su priče o Kini koja ulaže u nogomet bajke, savjetovao igračima koji ondje odlaze da jako dobro pripaze jer mnogi su se našli u njegovoj koži: nisu dobivali plaću pa su silom raskidali ugovor, morali na Fifinu arbitražu i - bježali iz Kine.

U Sarajevu će debitirati blizu 31. rođendana. Ali sasvim sigurno u njemu još ima mnogo dinamita (kako to da ga ni jedan hrvatski klub nije doveo kao slobodnog igrača ovoga ljeta?!), iz Kine je, srećom, na vrijeme otišao.

Milan Borjan (26) rođen je u Kninu, ima srpsko i kanadsko državljanstvo, a branio je u urugvajskom Nacionalu, drugoj momčadi River Plate, te argentinskom Quilmesu, prije nego što je došao u beogradski Rad. Pa je nakon Sivasspora i posudbe u rumunjski Vaslui, došao u Sarajevo.

>>Benko se vratio razočaran: U Kinu se ne vraćam, nisu mi platili

Komentara 4

Avatar Trpimir
Trpimir
13:49 12.09.2014.

Eh Benko sto ti je to trebalo, mogao si ostati u Rijeci i biti gospodin igrac i igrati za reprezentaciju. Kratko ti trajala ta kineska avantura..

MO
mojazemlja
14:50 12.09.2014.

Bit će veselo po Bjeljini,Laktašima,Prnjavoru...itd vukoebini. Imaš li istog menadžera?

LI
Lisabon
13:40 12.09.2014.

Volio bi znati zasto ga Rijeka nije uzela?Ajde "novinarcici"tipa Dasovic i sl.napisite istinu.E to nebi,ali da je to npr.Dinamo,odmah bi se javili dezurni i pisali kako ga Mamic nece jer mu nije menadzer i slicne bedastoce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije