Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate

Lenard i Martinović u borbi za europsku broncu

Maša Martinović
Igor Kralj/PIXSELL
05.05.2016.
u 20:03

"Žao mi je što u polufinalu nisam ušla s više rizika. Ukupno uzevši danas nije bio moj dan, nadam se da ću to nadoknaditi u sutrašnjem ekipnom nastupu, ali i subotnjoj borbi za broncu", riječi su Ane Lenard

Hrvatske karatašice Ana Lenard u kategoriji do 61 kg i Maša Martinović u kategoriji do 68 kg u subotu će se boriti za brončanu medalju na Europskom prvenstvu u franuskom Montpellieru. 

U 1. kolu Lenard je bila slobodna, a u osmini finala do posljednje sekunde gubila je od Marije Sušac iz BiH. Tada je izbornik Dragutin Galina zatražio pregled tv-snimke posljednje akcije. Suci su usvojili žalbu i Ana je izborila četvrfinale pobjedom 2-1. Za plasman u polufinale dovoljan je bio jedan bod protiv Austrijanke Stephanie Kaup, a drama se nastavila i u sljedećem nastupu, Susret s Turkinjom Merve Coban završio je bez bodova, a na kraju je našoj karatistici u sudačkom preglasavanju nedostajala samo jedna zastavica za najmanje srebro. Coban je ušla u finale s tri zastavice podignute u njezinu korist, Lenard ih je imala dvije. 

"Žao mi je što u polufinalu nisam ušla s više rizika. Ukupno uzevši danas nije bio moj dan, nadam se da ću to nadoknaditi u sutrašnjem ekipnom nastupu, ali i subotnjoj borbi za broncu", riječi su Ane Lenard neposredno nakon polufinalne borbe. 

Maša Martinović u teškoj kategoriji (+68 kg) takodjer u subotu će se boriti za brončanu medalju. Nakon što je u 1. kolu bila slobodna, u nastavku je aktualna europska prvakinja osvojila sedam bodova, ne izgubivši ni jedan. Ispala je Talijanka Greta Vitelli 3-0, te Nizozemka Tania Vanesca Hortan 4-0. Ipak, u poluzavršnici domaća predstavnica Laure Anne Florentin izborila je minimalnu pobjedu s 2-1, uz veliko slavlje proslavila je ulazak u finale, a još uvijek aktualnu europsku prvakinju Mašu Martinović poslala u subotnju borbu za brončano odličje. 

"Jako sam ljuta i razočarana trenutno, jer mislim da sam imala tu kvalitetu da udjem ponovno u finalu. Imala sam dobru priliku, ali sam s jednim bodom razlike izgubila u polufinalu. Nadam se da ću u subotu biti na najboljoj razini, želim osvojiti broncu na ovom EP", istaknula je Maša Martinović.

Ivona Tubić u kategoriji do 68 kg svladala je svjetsku prvakinju, Francuskinju Alizee Agier s 3-0, potom i vodeću u poretku Svjetske Premier lige u toj kategoriji, Grkinju Vassiliki Panetsidou (2-1), ali ju je u četvrtfinalu zaustavila Švicarka Elena Quirici. Nakon što je borba završila bez bodova, sudačkim preglasavanjem Quirici je pobijedila sa 4-1. Pošto se Quirici ubrzo plasirala u finale, Ivona Tubić u repasažu će imati prigodu izboriti dvoboj za broncu. 

"Svi su me već otpisali, iznenadila sam cijelu dvoranu, ali nije tako uspješno bilo na kraju. Bila sam izrazito motivirana protiv domaće karatistice, k tome svjetske prvakinje, i kasnije je bilo dobro. Šteta za četvrtfinalni poraz, meč u kojem nisam bila najbolja na taktičkoj razini", naglasila je Ivona Tubić.

U repasažu je i Zvonimir Živković do 84 kg. U 1. kolu uvjerljivo je izgubio od Merisa Muhovića iz BiH s 5-0. Muhović je takodjer izborio finale, pa je i našem predstavniku omogućio dodatnu prigodu.

Anđelo Kvesić ispao je u četvrtfinalu teške kategorije (+84 kg) od višestrukog osvajača odličja na na EP i SP, Turčina Enesa Erkana sudačkim preglasavanjem 5-0, nakon što je borba završila bez pobjednika 0-0. Prije toga, Kvesić je eliminirao Slovenca Sebastijana Budihnu 1-1 (sudačkim preglasavanjem 5-0), te Rumunja Roberta Maneu s 2-0, 

Jelena Kovačević u kategoriji do 55 kg eliminirala je Njemicu Janu Bitsch sa 4-2, ali u nastavku ispala od Francuskinje Emilie Thouy s 1-0, poenom osvojenim sedam sekundi prije kraja borbe. Domaća karatistica nije ušla u finale, pa Jelena više nije mogla u repasaž u borbu za još jedno odličje s velikih natjecanja.Monika Berulec (-50 kg) ispala je u osmini finala. Nakon što je u 1. kolu bila slobodna, u nastavku je izgubila od Španjolke Rocio Estere Sanchez (5-0).

U muškoj konkurenciji u borbama Dino Povrženić (-67 kg) i Enes Garibović (-75 kg) takodjer su stigli medju 16 najboljih. S tom razlikom što je Povrženić na startu bio bolji od Crnogorca Vladimira Jovića 8-0, a potom je uslijedio poraz od Španjolca Manuela Ruiza Rasera s 3-1. Garibović je pak u 1. kolu bio slobodan, a u idućem je ispao od Danca Jonasa Pallesena (2-0).U premijernom nastupu u katama na EP-ima Tomislav Stolar izborio je pobjede protiv Latvijca Kirilsa Memba 4-1 i Poljaka Bartosza Maczke 5-0, a u četvrtfinalu eliminirao ga je Nijemac Ilja Smorguner 4-1. U ženskim katama Vlatka Kiuk natjecanje je završila u 1. kolu, izgubivši od Švicarke Melinde Mark sa 4-1.

Večeras još u repasažu nastupaju Ivona Tubić i Zvonimir Živković, a sutra su na rasporedu ekipna nadmetanja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije