Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleski kup

Leicester vodio 2:0 pa izgubio od Chelseaja 2:4, redsi prošli dalje

Chelsea - Leicester
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.09.2016.
u 23:32

Mario Pašalić s klupe je odgledao Milanovu 2:0 pobjedu nad Lazijem u petom kolu Serie A. Strijelci su bili Bacca (37.) i Niang (74.)

Dejan Lovren nije konkurirao za momčad Liverpoola u šesnaestini finala engleskog Liga kupa u kojoj je njegova momčad sa 3:0 svladala Derby County. Klavan (24. minuta), Coutinho (50.) i Origi (54.) bili su strijelci.

Nije moglo ni bolje završiti za domaćina, budući da je Derby County izgubio 21 od 26 zadnjih utakmica protiv Liverpoola u svim natjecanjima.

Zanimljivo, zadnji put ove dvije momčadi u kupu su se susrele u listopadu 1997. godine kada je Liverpool na Anfieldu slavio sa 2:0. Momčad Jürgena Kloppa u prvih je sedam utakmica ove sezone zabila 19 pogodaka. Lani su u ovoj fazi sezone zabili tek pet!

U zadnjih 14 utakmica u svim natjecanjima, Chelsea je čistu mrežu sačuvao samo jednom. Nije im to uspjelo ni večeras u srazu sa Leicesterom (2:4). Dvaput je za Leicester zabio Shinji Okazaki (17. i 34. minuta), to su mu prvi pogoci za Leicester. Činilo se da će domaćin prirediti iznenađenje.

No, uspjeli su se gosti vratiti nakon 0:2 zaostatka. Strijelci su bili Gary Cahill u 45. i Cesar Azpilicueta u 50. minuti. Kada je u 89. minuti Leicesterov Marcin Wasilewski dobio crveni karton priča je bila gotova. Jer, u produžetku je dvaput, u samo dvije minute, poentirao Cesc Fabregas (92. i 94.). Chelsea se tako prvi put nakon 2002. godine i pobjede nad Charltonom (3:2) vratio nakon što je gubio 0:2!

Leicester i Chelsea zadnji put su se u kupu sastali u listopadu 2007. godine. Tada je bilo 4:3 za Chelsea. Zgodno zvuči podatak da je Leicester u sedam od zadnjih devet domaćih utakmica protiv Chelsea svaki put zabijao po dva pogotka.

Spomenimo i uvjerljivu 4:0 pobjedu Arsenala nad Nottingham Forestom. Granit Xhaka zabio je jedan (23. minuta), a Lucas Perez dva pogotka (60 i 71.). Konačan omjer postavio je Alex Oxlade-Chamberlain u 90.

S tim da je Perez prvi pogodak zabio s bijele točke. Već sada je Arsenalu ove sezone dosuđeno pet jedanaesteraca.

Lani, cijele sezone, iznudili su svega tri. Steven Naismith (41.) i Josh Murphy (74.) kreirali su najveće iznenađenje u kojem drugoligaš Norwich City izbacio Everton (2:0).

Mario Pašalić s klupe je odgledao Milanovu 2:0 pobjedu nad Lazijem u petom kolu Serie A. Strijelci su bili Bacca (37.) i Niang (74.) 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije