Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FA KUP

Leicester u finalu protiv Chelseaja

FA Cup Semi Final - Leicester City v Southampton
Richard HEATHCOTE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
18.04.2021.
u 23:58

Nakon što je Chelsea u subotu u prvom polufinalu na Wembleyu svladao Manchester City sa 1:0, u nedjelju je na istom stadionu Leicester također sa 1:0 (0:0) svladao Southampton

U finalu ovogodišnjeg izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, engleskog FA Kupa igrat će Chelsea i Leicester City.

Nakon što je Chelsea u subotu u prvom polufinalu na Wembleyu svladao Manchester City sa 1:0, u nedjelju je na istom stadionu Leicester također sa 1:0 (0:0) svladao Southampton.

Zanimljivo, i Leicester je kao i Chelsea u subotu pobjednički pogodak postigao u 55. minuti i to na isti gol, a i akcija je bila gotovo preslikana. Vardy je probio lijevi bok, ubacio za Iheanacha, prvi udarac nigerijskog napadača blokirao je branič Southamptona Bednarek, a lopta se vratila Iheanachu koji je iz popravnog bio precizniji.

Leicester je tako po peti put u klupskoj povijesti stigao do finala FA Kupa, no u sva četiri dosdašanja (1949, 1961, 1963, 1969) je gubio.

Chelsea je, pak, 15. put stigao do finala, a dosada je osvajao FA Kup osam puta, posljednji 2019. godine.

Finale će se igrati 15. svibnja na Wembleyju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije