Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS SLAVI ROĐENDAN

Legendarnom vatrenom brat se utopio u rijeci kada je imao osam godina

14.09.2020.
u 08:40

Olić, koji je u napravio veliku karijeru i postao planetarno popularan, rođen je 14. rujna 1979. godine u Davoru kod Nove Gradiške.

Legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić danas slavi 41. rođendan. Olić, koji je u napravio veliku karijeru i postao planetarno popularan, rođen je 14. rujna 1979. godine u Davoru kod Nove Gradiške. Nogomet je počeo igrati u Posavcu iz Davora, odakle je prešao u slavonskobrodsku Marsoniju u kojoj je igrao od 1996. do 2001. godine.

Bio je na meti splitskog Hajduka, ali umjesto u Split završio je u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, gdje je taj klub, danas niželigaš, pripremao momčad za osvajanje hrvatskog prvenstva povodom stogodišnjice osnivanja kluba. Sa Zagrebom je osvojio naslov prvaka Hrvatske 2001. i iduće godine prešao u Dinamo, a 2003. odlazi u moskovski CSKA. U Rusiji je proveo tri godine i sa svojim klubom bio tri puta prvak Rusije, osvojio dva kupa, jedan Superkup i bio pobjednik Kupa Uefe. Iz Rusije odlazi u Njemačku u HSV koji se bori za opstanak u Bundesligi. Ne samo da je svojim golovima omogućio nekada moćnom HSV-u ostanak u Bundesligi, nego je Olić iduće sezone postao najbolji strijelac kluba pa 2009. odlazi u Bayern. S Bayernom je osvojio Bundesligu i dva puta igrao finale Lige prvaka. Nakon tri godine u bavarskom velikanu igrao je za Wolfsburg, HSV i 1860 München.

Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 104 utakmice i postigao 20 golova. S Darijom Srnom i Boškom Balabanom 2006. godine napravio je ispad uoči kvalifikacijske utakmice s Rusijom kada su bili uhvaćeni noćnom izlasku u narodnjačkom klubu. Zbog toga je 30 tisuća kuna. Od reprezentacije se oprostio 2016. godine, a danas je član stručnog stožera izbornika Zlatka Dalića.

Nekoliko je zanimljivosti vezanih za Ivicu Olića. On je strijelac prvog hattricka u povijesti HSV-a. Drži i rekord po broju zamjena u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Zamijenjen je do sada više od 30 puta, a 30-ak puta je ušao u igru s klupe. Također je zanimljivo i to što je Olić bio najbrži igrač na europskom prvenstvu 2008. godine u Austriji i Švicarskoj, s prosječnom brzinom od 32 km/h. U Ligi prvaka 2009./2010. na utakmici poluzavršnice između  Lyona i Bayerna, 27. travnja  2010. godine, zabio je  hat-trick  i uveo Bayern u završnicu  Lige prvaka  nakon devet godina čekanja.

Ivica Olić već je u sretnom braku sa suprugom Natalie s kojom ima dvojicu sinova, Antonija i Luku, te kćer Laru. No, Olićev život imao je i teških trenutaka. Dok je bio dijete, njegov tada osmogodišnji brat Dubravko se utopio u rijeci.

– Brat Dubravko mi se utopio kupajući se ovdje u Davoru. Bio sam malen, imao sam samo pet godina i ne sjećam se najbolje tih dana. Ali znam da je starijeg brata Marina to strašno pogodilo, slomilo – ispričao je svojedobno Olić.

Drugi dio Olićeve životne priče odnosi se na ratno razdoblje početka devedesetih godina. Ivica Olić bio je odveden iz obitelji u privremeno izbjeglištvo

– Došla je naredba da se selo djelomično evakuira i bilo mi je jako teško odvojiti se od obitelji. Pitao sam se zašto, pa ovdje nije bilo rata – rekao je Ola.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Stipan
09:17 14.09.2020.

I?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije