Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko priznanje

Legendarni vaterpolist i trener Ivo Trumbić primljen je u Kuću slavnih

Ivo Trumbić
Foto: HVS
1/3
17.12.2014.
u 15:03

- Jučer mi je javljeno da sam primljen u Kuću slavnih. To je jedno veliko priznanje koje me zaista oduševilo, priznanje mojoj cjelokupnoj životnoj karijeri.

Veliko priznanje za hrvatski vaterpolo upravo je stiglo iz SAD-a. Legendarni vaterpolist i trener Ivo Trumbić primljen je u Kuću slavnih vodenih sportova. Trumbić je zajedno s 12 kolega izabran od strane posebnog odbora; on sam, naravno, za iznimna postignuća u vaterpolu. Ceremonija će biti održana u Santa Clari, u Kaliforniji, od 19. do 21. lipnja 2015. 

- Jučer mi je javljeno da sam primljen u Kuću slavnih. To je jedno veliko priznanje koje me zaista oduševilo, priznanje mojoj cjelokupnoj životnoj karijeri. Zahvaljujem svima koji su me predložili, ali veliko hvala i svim mojim suigračima i trenerima. Iznenađen sam i oduševljen. Teško mi je to sve opisati u dvije, tri rečenice - izjavio je Ivo Trumbić i dodao:    

- Bio sam u vaterpolu 35 godina, tako da je i čitav moj život vezan uz ovaj sport!

Ivo Trumbić sedmi je Hrvat u Kući slavnih vodenih sportova, a nakon Zdravka Ćire Kovačića, Zorana Jankovića, Ratka Rudića, Perice Bukića, Zdravka Ježića Pucka i Milivoja Bebića. Rođen je u Splitu 1935. godine. Karijeru je započeo u Jadranu, za koji je igrao od 1946. do 1961. Za zagrebačku Mladost igra do 1970. Najveće uspjehe ostvario je kao igrač reprezentacije bivše države. Na Olimpijskim igrama u Ciudad de Mexicu 1968. osvojio je zlatnu medalju. Četiri godine ranije, na Igrama u Tokiju 1964. osvojio je srebro. Srebro i broncu osvojio je i na Europskim prvenstvima. S Mladosti je bio prvak Europe u tri navrata (1967., 1968., 1969.), a jednu je godinu igrao i u Grčkoj te je s Olympiacosom osvojio naslov prvaka Grčke (1971.)

Nakon igračke karijere Trumbić se posvetio trenerskom pozivu, u kojem je bio iznimno uspješan. S reprezentacijom Nizozemske osvojio je broncu na OI u Montrealu 1976. Vodio je i Grčku, kao i momčad Olympiacosa, ali je iznimno uspješan bio u Italiji. Na klupi Pescare je, između ostalog, 1987. osvojio naslov klupskog prvaka Europe. Iste je godine s tom momčadi osvojio i europski Superkup te dvostruku krunu u Italiji. Karijeru je započeo kao vratar, a nastavio kao sjajni branič i kasnije trener. 

Uz Ivu Trumbića u Kuću slavnih 2015. godine bit će primljeni i Enith Brigitha (Nizozemska), Jodie Henry (Australija), Diana Macanu (Rumunjska), Lao Lishi (Kina), Anastaysia Ermakova, Irene Van Der Laan (Nizozemska), James Gaughran (SAD), Don Watson (SAD), Masako Kaneko (Japan), Bartolo Consolo (Italija), Liang Boxi (Kina) i Karlyn Pipes-Neilsen (SAD).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije