Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPON I PAD

Legendarni sportaš očarao je Jugoslaviju pa bankrotirao. Njegova raskošna kuća našla se usred skandala

Zagreb: Predstavljene legende koje ?e nastupiti na humanistarnoj ski utrci
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
03.02.2024.
u 11:29

Po odlasku iz profesionalnog alpskog skijanja Bojan Križaj krenuo je za poslovnim pothvatima. Sreća ga nije pratila, a slovenski je sud potvrdio kako su njegovi dugovi u jednom trenutku dosegli čak 1.7 milijuna eura

Bivši slovenski skijaš Bojan Križaj bio je sjajan sportaš, a osobito se isticao svojim izvedbama u slalomu. Ostvario je i prvu pobjedu jugoslavenskog sportaša u Svjetskom skijaškom kupu. Bilo je to 1980. godine u Wengenu, a njegov je trijumf izazvao euforiju diljem bivše države.

Slovenac je profesionalno skijao čak 12 godina, a tijekom tog vremena ostvario je brojne uspjehe. Okitio ih je 1987. godine kada je uzeo mali kristalni globus u slalomu. Imao je čast položiti zastavu na otvaranju Zimski olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.

GALERIJA Jokić s kćerkom šetao gradom: Oduševljeni mještani prilazili mu i pozdravljali ga

Zagreb: Predstavljene legende koje ?e nastupiti na humanistarnoj ski utrci
1/25

Ipak, svemu dobrom brzo dođe kraj, a osobito je to slučaj kada su u pitanju karijere profesionalnih sportaša. Križaj se nakon sportskih, odlučio baciti u poslovne vode. Za razliku od prvog poziva, u svom narednom poduhvatu nije imao sreće.

Uskoro je grcao u financijskim problemima, a kolale su priče o bankrotu. Slovenski sud je potvrdio da Križajeva dugovanja nakon niza propalih poslovnih pothvata dosežu ukupni iznos od 1.7 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

Ovakav razvoj događaja značio je veliku promjenu za nekad slavnog skijaša. Njegova raskošna kuća u Austriji završila je na prodaji. Također, zbog tog zdanja završio je na sudu obzirom na sumnju da je kuću unajmljivala kriminalna skupina. Slovenski Reporter pisao je o trgovini ljudima koja se tamo odvijala, a Križaj nije ponudio objašnjenje.

VIDEO Barcelona u problemima; Istražuju ih zbog korupcije

Komentara 4

Avatar antikomunist1
antikomunist1
22:47 03.02.2024.

Baš mi je drago da je to iz propale države i da ne postoji već 30 godina.

AM
AM
16:16 03.02.2024.

Dnevna doza Jugovine na hartiji. Još jedan od tekstova koji služi jedino da se u naslovu spomene ime bivše tvorevine.

KU
Kujttim
14:33 03.02.2024.

Tako je to u uređenim državama. Jedno je biti sportaš, a drugo je biti poduzetnik. U SAD-u ima na stotine bivših profesionalnih boksača i NBA igrača koji su ostali na cesti. Boris Beckeru je financijska policija prije 25 godina upala na imanje, Velika Britanija ga je osudila na kaznu zatvora, jedino kod nas postoji neka čudna sprega između starih sportskih zasluga i postojećih poslovnih obveza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije