Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK BRAZILCA

Legendarni Scolari prekida trenersku mirovinu i preuzima Atletico Mineiro

Copa Libertadores - Group G - Atletico Mineiro v Athletico Paranaense
WASHINGTON ALVES/REUTERS
17.06.2023.
u 08:43

Na klupskoj razini, sada 74-godišnji Scolari je uživao u uspjehu u Brazilu i Kini. Osvojio je brazilsku Serie A i Copa Libertadores s Germiom i Palmeirasom, te kinesku Super ligu i azijsku Ligu prvaka s Guangzhou Evergrandeom

Luiz Felipe Scolari, koji je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka, odlučio je prekinuti trenersku mirovinu kako bi preuzeo brazilski klub Atletico Mineiro s kojim je potpisao ugovor do prosinca 2024.

Scolari je napustio svoj posao tehničkog direktora u Athletico Paranaenseu kako bi prešao u klub iz Belo Horizontea, gdje je naslijedio argentinskog trenera Eduarda Coudeta.

VIDEO - Dalić o suđenju: Bilo je ciljano i očito da se ide protiv nas

 

Prošle je godine odveo odveo Athletico do finala Copa Libertadores , a onda najavio povlačenje u studenom, nastavljajući raditi u klubu kao tehnički direktor.

Scolari je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka 2002. u Japanu, ali je bio i izbornik kada su Brazilci doživjeli 1-7 poraz od Njemačke kod kuće u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine. Odveo je Portugal do finala Europskog prvenstva 2004. i polufinala Svjetskog prvenstva 2006. prije nego što je preuzeo Chelsea, gdje je izdržao sedam mjeseci prije nego što je otpušten.

VEZANI ČLANCI:

Na klupskoj razini, sada 74-godišnji Scolari je uživao u uspjehu u Brazilu i Kini. Osvojio je brazilsku Serie A i Copa Libertadores s Germiom i Palmeirasom, te kinesku Super ligu i azijsku Ligu prvaka s Guangzhou Evergrandeom.

Scolarijeva prva utakmica na čelu Atletica bit će gostovanje kod Fluminensea 21. lipnja. Atletico je četvrti u ligi s 18 bodova iz 10 utakmica.

GALERIJA - Ovako su vatreni u čarobnoj 'domaćoj' atmosferi proslavili ulazak u finale Lige nacija

 

Copa Libertadores - Group G - Atletico Mineiro v Athletico Paranaense
1/34

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije