Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA SUDBINA

Legendarni atletičar živi u siromaštvu. Mora prodati olimpijsku medalju da prehrani obitelj

Instagram
30.05.2023.
u 17:00

Amosovo srebro u Londonu bila je prva olimpijska medalja za tu egzotičnu zemlju u povijesti Olimpijskih igara. Ta afrička nacija osvojila je broncu u muškoj štafeti 4x400 metara na OI u Tokiju 2021. godine

Atletičar iz Bocvane, Nijel Amos, morat će prodati srebrnu medalju koju je osvojio na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine u utrci na 800 metara kako bi pomogao svojoj obitelji nakon što je prošlog tjedna dobio trogodišnju suspenziju zbog korištenja nedozvoljenih supstanci.

Odbor za atletski integritet objavio je 3. svibnja da je Amos suspendiran na tri godine nakon što je poslije testiranja otkriveno kako ima zabranjeni metabolit u uzorku urina. Zabrana je smanjena s četiri godine nakon što je Amos priznao da je koristio nedozvoljene supstance. Slavni atletičar iz Bocvane je rekao da je potpisao priznanje na savjet svog odvjetničkog tima.

- S obzirom na okolnosti u vezi sa slučajem, moj pravni tim i ja smatrali smo prikladnim krenuti tim smjerom kako bih dobio smanjenje zabrane - otvoreno je priznao Amos.

Lijek pronađen u tijelu 29-godišnjeg atletičara GW1516 mijenja način na koji tijelo metabolizira masti.

GALERIJA Zarada za Bentemu je astronomska. Saudijci mu nude 400 milijuna eura

1/4

- U ovom trenutku, moje jedino ulaganje ili mirovina je olimpijska srebrna medalja iz 2012. godine - rekao je Amos novinarima u svojoj domovini. 

Amosovo srebro u Londonu bila je prva olimpijska medalja za tu egzotičnu zemlju u povijesti Olimpijskih igara. Ta afrička nacija osvojila je broncu u muškoj štafeti 4x400 metara na OI u Tokiju 2021. godine.

VEZANI ČLANCI:

Amos je rekao je da se planira vratiti na stazu nakon što odsluži kaznu, koja će završiti u lipnju 2025. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije