Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO NIJE U REDU'

Legendarna sportašica ovim komentarom izazvala bijes LGBT zajednice

Martina Navratilova
Foto: Press Association/Pixsell
28.12.2018.
u 12:42

– Jasno je da to nije u redu. Ne možeš se proglasiti ženom i natjecati se u ženskoj konkurenciji. Standardi moraju postojati. Imati penis, a natjecati se kao žena nije taj standard – poručila je jedna od najboljih tenisačica u povijesti

Legendarna tenisačica Martina Navratilova (62) na Twitteru je napisala da se transrodne osobe ne bi trebale natjecati u ženskom sportu pa izbrisala svoju objavu.

– Jasno je da to nije u redu. Ne možeš se proglasiti ženom i natjecati se u ženskoj konkurenciji. Standardi moraju postojati. Imati penis, a natjecati se kao žena nije taj standard – poručila je jedna od najboljih tenisačica u povijesti koja se deklarirala kao lezbijka.

Zbog ove su objave reagirale LGBT zajednice koje smatraju da je riječ o diskriminaciji i traže da se Navratilova ispriča.
Javila se Rachel McKinnon, kanadska biciklistica i aktivistica za prava transrodnih osoba koja se rodila kao muško.

– Genitalije nemaju veze sa sportom. Koji dio penisa povezan je s tenisom? Kakve to veze ima? – smatra McKinnon. 

Na kraju je stigla isprika.

– Žao mi je ako se moj komentar mogao protumačiti kao da sam protiv transrodnih osoba, nisam mislila ništa loše. Morat ću se bolje educirati o ovoj temi, a dotad ću šutjeti – odgovorila je Navratilova.

>> Pogledajte prijem tenisača kod predsjednice

Komentara 19

AA
AAAAAA
13:15 28.12.2018.

pa bijes te zajednice nije teško izazvati jer ta "zajednica" bolesnika je stalno bijesna, nasilna, demagoška itd.. Jadnici svi su im krivi!

DU
Deleted user
13:23 28.12.2018.

Sve bolesnici.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
12:50 28.12.2018.

samo napalm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije