Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WEYMOUTH

Legendardni Ainslie: Kljaković-Gašpić je ozbiljna prijetnja!

Ivan Kljaković Gašpić
Tino Jurić
25.07.2012.
u 21:40

Sve je mirno u hrvatskoj jedriličarskoj reprezentaciji četiri dana do starta prvog plova. Reprezentacija je sad u Weymouthu kompletna, stigli su i Fantela/Marenić, a sutra je na rasporedu druženje u hrvatskoj kući

Četiri su dana do starta prvog plova olimpijske regate. Vrijeme je i dalje neubičajeno toplo i sunčano, vjetar slab, svi s čuđenjem gledaju u nebo, no nekako vjeruju i u poznate jedriličarske zakone, a to u slučaju engleskog akvatorija znači da će s prvim danom regate doći i kiša. Čini se da smo i svi mi ovdje prihvatili neke engleske navike i teme, a to je česti razgovor o vremenskim prilikama i neprilikama!

Sve je mirno u taboru hrvatske jedriličarske reprezentacije, uobičajen ritam uoči početka natjecanja. Braća Lovrović danas su odradili premjeravanje svoje jedrilice, Ivan Kljaković Gašpić je sutra na redu. Ivan je danas odradio trening.

- Zaista opušteno ulazim u olimpijsku regatu. Ako sebi staviš da je to jedna normalna regata i odradiš svoj posao najbolje što znaš ne bi trebalo biti problema – rekao je sa svojim prepoznatljivim smiješkom Ivan Kljaković Gašpić i porinuo Finn u more.

Ivan će prvi isploviti na regatno polje, u subotu 28. srpnja u 14 sati po lokalnom vremenu predviđena je trening regata, dok je start prvog službenog plova zakazan u 12 sati u nedjelju 29. srpnja. U zadnje četiri godine Ivan je osvojio četiri europske medalje i jednu svjetsku: 2009. europsko zlato i svjetska bronca, 2010. europsko zlato, 2011. europsko srebro i u svibnju 2012. europsku broncu. Jasno je da ga ti rezultati svrstavaju u krug potencijalnih osvajača olimpijskih medalja. 22 kormilara iz isto toliko zemalja jedrit će u klasi Finn. Svakako prvo ime u koje će biti usmjerene oči javnosti, prava legenda britanskog sporta, je Ben Ainslie. 35godišnji Ainslie ima četiri olimpijske medalje. S obzirom da jedriličari na OI mogu osvojiti samo jednu medalju to znači da je iza njega već 16 godina vrhunske karijere. Sa samo 19 godina osvojio je broncu u Atlanti 1996. u Laseru, u istoj klasi bio je zlatni u Sydneyu 2000., slijedila su dva zlata u Finnu 2004. i 2008. Može li ovaj iznimni sportaš izdržati pritisak britanske javnosti i osvojiti petu olimpijsku medalju? On sam kaže da mu je pobjeda jedini cilj. Zlato se od njega očekuje. Ivana Kljakovića Gašpića ubraja među opasne konkurente.

- Ivan je ozbiljna prijetnja. Može biti uspješan i brz u svim uvjetima na moru, taktički je vrlo pametan jedriličar. Ovo su mu druge Olimpijske igre, znači ima to iskustvo i zna što očekivati – kazao nam je Ben Ainslie.

Australac Brendon Casey također se ubraja među potencijalne osvajače medalja u ovoj klasi, zatim Danac Jonas Hoegh Christensen, Estonac Denis Karpak, Francuz Johnatan Lobert, Amerikanac Zach Reiley, Šveđanin Daniel Birgmark, Slovenac Vasilij Žbogar, Nizozemac Pieter Jan Potsma...

Trening su danas odradili i Tonči Stipanović i Luka Mratović, dok su ostali dan proveli u pripremi jedrilica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije