Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE

Legenda plavih pred Kup: Taj igrač je pametni razarač, on će im nedostajati

Dinamove legende i ikone HNL-a održale nogometni spektakl u Ciboni
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
28.04.2021.
u 16:15

– Dinamo nikome ne leži zbog svoje kvalitete. Ne odnosi se to samo na jedanaestoricu igrača, nego cijeli kadar. Pa gotovo svi igrači u Dinamu su reprezentativci, plavi imaju ‘opako’ jak kadar

U Dinamo je Andrej Panadić došao sa 17 godina iz tadašnjeg velikogoričkog Radnika. Šest je godina (od 1988. do 1994.) igrao u Maksimiru te je upisao oko 150 utakmica. Pokojni Josip Kuže preporučio ga je tadašnjem treneru plavih Josipu Skoblaru. Nakon toga igrao je u Chemnitzeru, Uerdingenu, HSV-u, Sturmu, a igračku karijeru završio je u Japanu, u Nagoyi 2004. godine. I krenuo u trenerske vode. Trenirao je, među ostalim, i svoj Radnik, a zadnji posao bio mu je u Velenju.

Sad treba biti najbolji

Trenutačno je bez angažmana, ali ne miruje, gleda mnogo utakmica.

– Gledam sve utakmice, ne samo našu ligu, već sve. Svaki trener ima neke svoje ideje i zato volim pogledati kako rade drugi, pogledam sve što mogu -– kaže nam Andrej Panadić.

No prati i naše klubove, a u fokusu su mu naravno i ‘njegovi’ klubovi Gorica i Dinamo. Upravo se ta dva kluba sreću danas u Maksimiru, od 18 sati borit će se za ulazak u finale kupa. Ulog je velik za obje momčadi, Dinamo uvijek želi sve osvojiti, a Rabuzinovo sunce zadnji je put osvojio u sezoni 2017./18.

– Naravno da je Dinamo favorit, ali sad je u tijeku faza kada moraš biti najbolji, završnica je sezone pa plavi moraju i dalje držati puni gas da bi ostvarili svoje ciljeve. Uvjeren sam da će osvojiti prvenstvo, utakmicu protiv Hajduka odigrali su dominantno, suvereno, ali bili su dobri tijekom cijele sezone. Sad žele tako nastaviti, napravili su sjajne stvari u Europi i bilo bi lijepo završiti tu sjajnu sezonu koja može biti najbolja u novijoj povijesti s još dva trofeja. No kad god pogledam, Dinamo nešto igra, oni su doista stalno u pogonu. Uz to imaju jako malo ozljeda, to govori da su odlično pripremljeni i vjerujem da će izdržati do kraja sezone u tom ritmu – priča nam nekadašnji stoper Dinama.

No uz sve hvale na račun Dinama, Panadić hvali i Goricu.

– Imaju sjajne rezultate i bilo bi super kad bi izborili ulazak u Europu. To je ozbiljna momčad i Dinamo će morati biti oprezan bez obzira na to što su Goričani malo pali u posljednje vrijeme. Vratili su se pobjedom nad Lokomotivom i sad s pravom mogu puni optimizma na sraz s Dinamom. Imaju se pravo nadati trećem mjestu koje im osigurava Europu. A kako je ovdje riječ o polufinalu kupa, motivi će im biti još veći, ulazak u finale bio bi povijesni uspjeh, da ne govorim o tome što bi im značilo osvajanje trofeja. Ulazi se u završnicu sezone i obje momčadi moraju dati sve od sebe, imaju priliku kroz oba natjecanja napraviti velike stvari.

Kup je specifično natjecanje u kojem favoriti nerijetko znaju kiksati, svjedočili smo takvim raspletima, a kao favorit u ovaj susret ipak ulazi Dinamo.

– Ma to je za mene fantastično, igra se na jednu utakmicu i treba je dobiti, obje momčdi imaju za što igrati, Gorica je ‘živa’ u oba natjecanja s kojima može u Europu.

Za Panadića rezultati Gorice u posljednjim godinama nisu nekakvo iznenađenje.

Gorica nije iznenađenje

– Više se ne može govoriti da su hit prvenstva, postali su konstanta i nisam iznenađen jer znam kako rade u klubu. Dovodili su dobre igrače, neke strane, neke domaće, ne poznate igrače, ali kvalitetne. Kod njih su iskočili i neki mladi igrači poput Kizmanića i Špikića. Gorica ima momčad koja može svakoga iznenaditi jer je jako kompaktna, a to je jako važno. Šteta je što je dosad bio ozlijeđen Lović, on je igrač koji je suparniku stalna opasnost. No jako dobro ga je zamijenio Špikić, protiv Lokomotive je odigrao fantastično. Jako im fali Suk, nakon što je slomio nogu u Maksimiru doimalo se kao da je Gorica pala. On im je izuzetno važan igrač, nazvao bih ga pametnim razaračem, čvrst je, ide u duele, a fenomenalno čita igru. No Gorica kao momčad stabilna je i kompaktna – priča nam Andrej Panadić.

Gorica je doista svima postala jako neugodan suparnik, jedini joj je problem to što joj Dinamo baš ne leži, dosad nikako nisu uspijevali doći do slavlja.

– Dinamo nikome ne leži zbog svoje kvalitete. Ne odnosi se to samo na jedanaestoricu igrača, nego cijeli kadar. Pa gotovo svi igrači u Dinamu su reprezentativci, plavi imaju ‘opako’ jak kadar. No veseli me ta utakmica, tih 90 minuta nakon kojih nema povratka, a obje momčadi žele do finala kupa – zaključio je Andrej Panadić.

Komentara 1

EK
ekv
16:36 28.04.2021.

Andrej je bio u to generaciji najbolji stoper u bivsoj ligi. Nije mi jasno zasto nije igrao za repku, nekako je pao u zaborav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije