Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN JURIĆ

Legenda plavih o borbi za titulu: Dinamu je teže nego prije, ali bar je zanimljivo!

Hrvatski dragovoljac i Dinamo sastali se u 20. kolu HT Prve lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
02.04.2022.
u 12:51

Dinamo više nije usamljen na vrhu kao što je obično bio brojnih prijašnjih godina, sad ima ozbiljnu pratnju u Osijeku, Rijeci i Hajduku.

Donedavno bi se reklo da Dinamo laganu utakmicu, da su jače utakmice kad igraju dvije plave momčadi međusobno na treningu nego kada se igra protiv posljednje momčadi našeg prvenstva. No, u Maksimiru sad moraju puhati i na hladno, iako momčad iz Sigeta baš i nije više hladna iako je i dalje na posljednjem mjestu, iako će teško izbjeći ispadanje iz lige jer bodovni zaostatak je prevelik i dostižan samo u teoriji.

Osijek najveći konkurent

No, Dinamo mora ostati jako ozbiljan jer ovo prvenstvo je vrlo ozbiljno i neizvjesno i svaki gubitak bodova mogao bi biti koban za ostvarivanje ambicija koje su uvijek iste – osvajanje naslova prvaka.

– Prvenstvo je stvarno zanimljivo, utakmice su dobre. Dinamo više nije usamljen na vrhu kao što je obično bio brojnih prijašnjih godina, sad ima ozbiljnu pratnju u Osijeku, Rijeci i Hajduku. No, i dalje mislim da je Dinamo glavni favorit za osvajanje naslova prvaka, on je i dalje perjanica hrvatskog nogometa – javio nam se iz kišnog Mostara Goran Jurić, nekadašnji naš reprezentativac, ali i igrač koji je odigrao puno utakmica za Dinamo, znatno manje za Hrvatski dragovoljac.

No, očito će ove sezone plavi znatno teže do naslova prvaka s obzirom na konkurenciju.

– Teže je, ali ne može uvijek biti lako, no bar je zanimljivo sve to gledati i pratiti kako će tko odigrati, iz kola u kolo.

Tko je po vama najveći konkurent plavim u borbi za naslov prvaka?

– Rekao bih da je to Osijek, imaju konstantu, igraju čvrst, ozbiljan nogomet. No, sviđa mi se i Rijeka, igra dobro, ofenzivno. Istina da je imala pokoji kiks u posljednje vrijeme, ali i dalje je tu, a Hajduk se s pojačanjima uključio u tu borbu.

Upravo u nedjelju, osim susreta Dinama i Hrvatskog dragovoljca, na rasporedu je i derbi između Osijeka i Hajduka, dva velika suparnika plavih.

– E, tu ćemo vidjeti kako stvari stoje, kako će se Osijek odigrati protiv Hajduka, rekao bih da će nakon tog derbija dosta stvari postati jasnije u prvenstvu iako ni tada još ništa neće biti gotovo – kaže Goran Jurić.

Sigećani su postali opasniji

No, treba Dinamo odraditi svoj posao prije toga protiv Hrvatskog dragovoljca koji, iako je na rubu ispadanja, sve više pokazuje zube.

– Ma neće si Dinamo dopustiti posrtanje u toj utakmici, zna koliko su mu svi bodovi važni i ne očekujem probleme za plave. No, istina je da se Hrvatski dragovoljac u posljednje vrijeme oporavio, ozbiljno se dignuo i igra sve bolje. Pokazao je da može iznenaditi i jače od sebe.

27.02.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, NK Osijek - GNK Dinamo. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iznenadio je, eto i Rijeku iako u svojim redovima ima nisku igrača koji su stigli na posudbu baš iz Rijeke, iako je i trener stigao s klupe juniora Rijeke.

– Baš su iznenadili u toj utakmici, odigrali su jako dobro, bili su doista bolji i zasluženo su upisali pobjedu. No, držim da si to Dinamo neće dopustiti. Uostalom, dobio je dobro upozorenje baš s te utakmice Dragovoljaca i Rijeke i zna da mora biti jako ozbiljan u nedjelju. Momčad iz Sigeta možda baš zato što su je svi otpisali, što je i sama svjesna da će teško ostati u ligi, igra rasterećenije i postala je opasna za sve – zaključio je Goran Jurić.

Stoga, u nedjelju u Maksimiru teško se može očekivati golijada kao u prvom dijelu prvenstva kad je u Maksimiru bilo 8:0 za plave s dva pogotka Menala kojem su se pridodali Mišić, Ivanušec, Špikić, Andrić, Bulat i Tolić. U dosadašnja tri susreta u ovom prvenstvu Dinamo u sva tri pobijedio uz gol-razliku 14:0, no već u zadnjoj utakmicu u kojoj je bilo 2:0 za plave u Kranjčevićevoj nije to bio lagan posao, no pobjedu su osigurali Dinamo Perić i Komnen Andrić.

Dinamovi reprezentativci vratili su se zdravi, no sigurno je da će trener plavih Željko Kopić neke od njih odmarati jer plavima nakon Hrvatskog dragovoljca slijedi derbi s Rijekom na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

>>> Hrvatska na SP u Kataru:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije