Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK

Legenda bijelih o novom treneru: Tajming nije dobar, Talijan ne zna igrače, hrvatski jezik...

19.01.2021.
u 13:35

Paolo Tramezzani potpisao je ugovor s Hajdukom do ljeta 2022., a debitirat će u petak u prvenstvenoj utakmici u Šibeniku.

Vijest dana, možda čak i cijele zime, u Hrvatskoj ligi, koja počinje danas igranjem dviju odgođenih jesenskih utakmica, promjena je trenera u Hajduku. Drugi put u svojoj gotovo 110-godišnjoj povijesti Hajduk ima talijanskog trenera. Nakon Eduarda Reje koji je bijele vodio u sezoni 2009./2010., na sveopće iznenađenje bijele je jučer preuzeo 50-godišnji Paolo Tramezzani, rodom iz Reggio Emilije.

O njegovu rejtingu puno govori podatak da kao samostalni trener radi tek od 2016. (prethodno je pet godina bio pomoćnik u albanskoj reprezentaciji), a nikada nije vodio ni jedan talijanski prvoligaški klub (samo kratko drugoligaša Livorno). Radio je još u švicarskim klubovima Luganu i Sionu te u ciparskom Apoelu s kojim je u sezoni 2018./2019. bio prvak. U toj momčadi vodio je Antonija Jakoliša, brata Hajdukova igrača Marina Jakoliša. Eto, tko kaže da Hajduk ne može dovesti šampionskog trenera!

Potpisao do ljeta 2022.

Paolo Tramezzani potpisao je ugovor s Hajdukom do ljeta 2022., a debitirat će u petak u prvenstvenoj utakmici u Šibeniku. Njegovi pomoćnici bit će Attila Malfatti, Valerio Zuddas i Toni Golem, dvojica kondicijskih trenera su Toni Modrić i Šime Veršić, a trener vratara Hrvoje Sunara.

Video - Torcida slavi rođendan

 

Nema sumnje da je Talijan bio odabir sportskog direktora Nikoličiusa, koji je u startu otklonio mogućnost da bijele preuzme domaći, hrvatski stručnjak, i da je Tramezzani svojevrsna Hajdukova avantura budući da Talijan nikada nije radio na našim prostorima. Njegov angažman u Hajduku u ovom trenutku veliki je korak samo za Tramezzanija, dok se Hajduk može samo nadati da u njemu čuči mali Capello koji jedva čeka da ispliva na površinu.

– Nisam nikada čuo za Tramezzanija – iskreno nam je kazao jučer legendarni Hajdukov nogometaš Ivan Buljan, i nastavio:

– Za mnoge, osim za nekolicinu jako dobrih poznavatelja nogometa, on je nepoznato trenersko ime. Čudna mi je ta odluka vodstva kluba, jer ako ste se već odlučili da ćete mijenjati trenera, onda bi se očekivalo da se to napravi prije početka priprema kako bi novi trener stigao upoznati igrače. Ovako on uskače praktički neposredno prije početka prvenstva, a neizbježno donosi novi način igre, nove ideje, a nema dovoljno vremena na njima raditi s momčadi. Usto, Talijan ne zna hrvatski jezik, što je još jedna barijera...

Jeste li zagovornik stranoga ili domaćega trenera za Hajduk?

– Siguran sam da među hrvatskim trenerima ima mladih, talentiranih stručnjaka koji bi mogli preuzeti bijele. No, tko god to bio, mora dobiti više vremena na klupi Hajduka, treba ga istrpjeti i stati iza njega i kada momčadi ne ide, a ne ga olako smijeniti. Smatram da ljudi koji su prema struci vodili takvu politiku nisu bili na pravome mjestu – ističe Buljan.

Važan je razgovor s igračima

Je li Lukša Jakobušić pravi čovjek na pravome mjestu?

– Nema sumnje da je novi predsjednik sposoban i odlučan promijeniti neke stvari. No, pitanje je koliko će on u svome radu moći samostalno donositi odluke – dodao je Buljan.

Paolo Tramezzani predstavljen je jučer na Poljudu i odmah je održao prvi trening s bijelima.

– Gledao sam dosta Hajdukovih utakmica. Ova je momčad kvalitetna, ima dobre igrače i vrlo dobre mlade igrače ponikle u Hajdukovoj akademiji. Imamo dobar spoj iskusnih i mladih igrača. Treba naći dobar način da svaki igrač da sto posto od sebe. Moramo stvoriti dobro ozračje. Momčad je dobra i mogli bismo napraviti dobar posao – kazao je Tramezzani i dodao:

– U mojoj kratkoj trenerskoj karijeri nedostajalo mi je da negdje ostanem dulje. Nadam se da će ovdje to tako biti. Siguran sam da je Hajduk fantastična šansa za mene. Cilj mi je vratiti Hajduk na mjesto koje mu i pripada. Znam da nas u petak čeka važna utakmica. Do tada ćemo imati četiri treninga. Važno je razgovarati s igračima i pronaći dobar način da u petak složimo dobru jedanaestoricu. Imam već neku ideju za susret sa Šibenikom.

Boro Primorac, koji je bijele vodio u samo šest službenih utakmica, vraća se poslu voditelja Hajdukove akademije.

Komentara 1

MA
majstorsmora
14:32 19.01.2021.

Zna natucat engleski a ova momcad Hajduka kojom dominiraju internacionalci nece imat problema u komunikaciji. Veci problem je ono osnovno: dat gol a ne primit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije