Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA Vukovi u srijedu (18.30) igraju iznimno važan euroligaški dvoboj s francuskim sastavom

Le Mans žudi za osvetom

16.12.2008.
u 10:59

Cibonin trener Velimir Perasović ovih je dana vrlo zabrinut. Nešto ga muči, ali o tomu ne želi govoriti. Jedan od razloga tomu jest i utakmica 7. kola Eurolige, s Le Mansom (srijeda, 18.30). Mnogi u klubu misle da je to “zicer”, jer Ciboni u goste dolazi sastav bez euroligaške pobjede, a Perasović mrzi takav pristup prema poslu. Želi da se momčad prema svakoj utakmici odnosi kao da su s druge strane Makabi ili Olympiacos.

Psihološka zamka
Hoće li to biti izvedivo, vidjet ćemo u srijedu. Dokapetan Davor Kus također vjeruje da je formula pobjede ponajprije odnos prema utakmici. - Iako su bez pobjede, Francuzi nisu postranici. To možda čudno zvuči, no objasnit ću to porazom u produžetku od Olympiacosa kod kuće i porazom u produžetku od Makabija u Tel Avivu. Zapravo, nitko ih nije razbio do prošloga kola, kada je to učinila Unicaja - kaže Kus.

Po riječima Le Mansova krila Maleyea Ndoyea, Francuzi dolaze u Zagreb željni uzvratiti.

- Poraz od Cibone u Le Mansu početak je naših teškoća u Euroligi. Da smo pobijedili, sve je moglo biti drugačije. Premda to ne bi bitno promijenilo našu situaciju u Euroligi, želimo uzvratiti. Želimo pobjeđivati u posljednjim utakmicama i ostati pozitivni.

Kanadskom treneru Johnu-Davidu Jacksonu nije lako i zato od svojih igrača traži maksimum čak i u bezizglednoj situaciji.

- Unicaja je doista uništila naše samopouzdanje i zato nam treba pobjeda nad Cibonom da ga vratimo.

Cibona treba pobjedu da bi ušla među 16 najboljih, što bi Makabi sutra navečer pobjedom u Avellinu i matematički potvrdio.

- Le Mans je atletska momčad koja s puno igrača ide u napadački skok, a to možemo iskoristiti za protuudare. Osim toga, u igri pet protiv pet lošije se snalazi - procjenjuje Kus.

Obrana ne smije stati
O tome kako će Calloway, Kus i Rozić igrati u obrani protiv Chasea, Spencera i Bluthentala znatno će ovisiti ishod, baš kao i o napadačkom nastupu kapetana Prkačina.

- Obrana nam je baza, iz nje crpimo samopouzdanje. Kad stanemo u obrani, i s najslabijima imamo teškoća - tvrdi Kus.

Američki razigravač Earl Calloway upravo je u Le Mansu igrao možda i najbolje u Euroligi, no u posljednje vrijeme igra nešto skromnije.

- Nekad igra bolje, nekad lošije, no dok nas ne odvodi u minus, dobro je. Od njega ne možete očekivati svaku večer 20-25 koševa, nije taj tip igrača - objašnjava Perasović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije