Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN - LYON

Lavovi po ostvarenje sna, (ne)sretan broj 13 za Bayern

Lyon
AFP
21.04.2010.
u 13:06

Iako na put nisu krenuli luksuznim autobusom kao njihove kolege iz Barcelone, nogometaši Lyona su u utorak s čak deset mini-buseva stigli u München na prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna.

Lyon je po svim pokazateljima najbolja francuska momčad posljednjeg desetljeća sa sedam uzastopnih naslova prvaka, ali do ove sezone u Ligi prvaka nisu mogli dalje od četvrtfinala. Tri puta su zaustavljani u osmini finala, tri puta stepenicu kasnije.

Claude Puel za razliku od svojih predhodnika Paula Le Guena i Gerarda Houlliera u momčadi više nema Essiena, Juninha, Maloude i Benzeme, ali s nekim novim licima uspio je napraviti ono što na Gerlandu čekaju godinama.

- Ponekad momčad uspije napraviti ono što mnogi smatraju nemogućim. Porto je jednom napravio čudo. Možda smo mi sljedeći - rekao je veznjak Lavova Jeremy Toulalan.

Drugu godinu zaredom Lyon bi mogao ostati bez naslova u francuskom prvenstvu, ali zato u Ligi prvaka samo ih još dvije utakmice dijele od ostvarenja sna. Mnogi im nisu davali velike šanse ni u osmini finala kada su izbacili Real Madrid, a snagu su pokazali i u četvrtfinalu, kada su u francuskom dvoboju bili bolji od Bordeauxa.

Koliko im znače ove dvije utakmice, pokazuje i činjenica da su odgodili prvenstvenu utakmicu koju su trebali igrati ovog vikenda. Ostvarenje sna njihova predsjednika Jean-Michela Aulasa, koji je na čelu kluba od 1987. godine, vrlo je blizu. Put do Madrida vodi preko Louisa van Gaala i Bayerna.

Bavarsko 13. polufinale
Bayernu je ovo 13. polufinale najelitnijeg europskog natjecanja, osam su puta prolazili u finale. Danas će veliki hendikep biti neigranje van Bommela.

- Nismo se mnogo potrošili protiv Hannovera. Izostanak van Bommela za nas predstavlja veliki gubitak. Ne trebamo padati u euforiju, večeras je najvažnije ne primiti pogodak.

Bayern je ove sezone već igrao protiv francuskih klubova. U fazi po grupama dva su puta gubili od Bordeauxa. Hoće li više sreće imati protiv Lyona i hoće li 13 za njih biti sretan broj, tek treba vidjeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije