Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA MLAKA

Laura Dragičević osvojila prvi Pehar Sv. Jurja

Jahanje
Foto: VL
1/3
25.04.2016.
u 22:30

Pehar Sv. Jurja – 10 dana doživljaja odvijao se tijekom jurjevskoga vikenda, a iako je ovo prvo natjecanje koje klub organizira u svojemu konjičkome centu u Maloj Mlaki, natjecatelji i posjetitelji pohvalili su izvrsnu organizaciju turnira i popratnih događanja.

Laura Dragičević i kobila Lavai iz Purgerskog Konjičkog kluba osvojile su prvi Pehar Sv. Jurja  ispred Željka Gagre iz KK Edek na grlu Bright du Cerisier i Andije Hrgovića iz KK Sv. Juraj na kobili Galaxie. U 18. po redu, ujedno i najtežoj utakmici protekloga vikenda, juniorka Laura Dragičević i Lavai osigurale su pehar završivši osnovni parkur i baraž bez greške i u najbržem vremenu. 

Pehar Sv. Jurja – 10 dana doživljaja odvijao se tijekom jurjevskoga vikenda, a iako je ovo prvo natjecanje koje klub organizira u svojemu konjičkome centu u Maloj Mlaki, natjecatelji i posjetitelji pohvalili su izvrsnu organizaciju turnira i popratnih događanja. Posjetitelji su tijekom vikenda mogli pratiti ukupno 18 utakmica na kojima je nastupilo 100 jahača iz Hrvatske, Srbije i Mađarske s ukupno 160 startova u 18 utakmica. Zahtjevne parkure postavio je Edvard Rajčević, također iz KK Sv. Juraj, dok je direktor događanja Ante Šimleša, dugogodišnji vodeći hrvatski reprezentativac, višestruki prvak države u preponskom jahanju, doktor veterinarske medicine i profesionalni menadžer u preponskom jahanju.

Pehar Sv. Jurja nastavlja se i prvomajskog vikenda, kada se očekuje još veći broj natjecatelja, a organizatori su osim atraktivnoga natjecanja u preponskom jahanju pripremili i besplatan sadržaj za djecu i odrasle. Ulaz na sva događanja također je besplatan. Tijekom tjedna organiziran je posjet nekoliko stotina djece iz osnovnih škola iz šire okolice, a održat će se i edukativne radionice za trenere, jahače i vlasnike smještajnih kapaciteta za konje, te seminar za iz terapijskog jahanja za trenere, roditelje i djecu s posebnim potrebama. Besplatni sadržaj odvijat će se pod nadzorom licenciranih učitelja.

Pehar Sv. Jurja, natjecanje u preponskome jahanju ponovo će započeti u petak 29.4. u 10 sati uktakmicom visine prepone 120 cm. Boje kluba Sv. Juraj branit će između ostalih članova i aktualni državni prvaci Kristina Grilec Emer na grlu Cayenne, Andrija Hrgović, Marko Pandža, Irena Ilić, Lucija Živković i drugi. Događanje završava u nedjelju, 1.5. a posljednja je na programu najatraktivnija utakmica s visinom prepone 135cm koja počinje u 17.30 sati.

Komentara 1

Avatar Honduras
Honduras
00:33 26.04.2016.

natjecanje srbije, makedonije i hrvatske u maloj mlaki??? ahahahahahaha - stvarno moćno natjecanje... hahahahaha ... mogli ste izdati specijalni broj o tome.... hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije