Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORUPCIJA

Lamine Diack više nije počasni član Međunarodnog olimpijskog odbora

Lamine Diack
Michael Kappeler/DPA/Pixsell
11.11.2015.
u 12:25

Diack je, zbog sumnji za primanje mita u doping skandalu vezanom za ruske atletičare, pod istragom francuske policije, baš kao i njegov sin Papa Massata Diack

Nakon što je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) prihvatio sugestiju Etičke komisije i privremeno suspendirao svog počasnog člana 82-godišnjeg Laminea Diacka, bivši predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) podnio je ostavku na svoje članstvo u MOO-u, potvrdili su iz krovne olimpijske organizacije agenciji AFP. 

Diack je, zbog sumnji za primanje mita u doping skandalu vezanom za ruske atletičare, pod istragom francuske policije, baš kao i njegov sin Papa Massata Diack, njihov savjetnik Habib Cisse te bivši šef IAAF-ova odjela za borbu protiv dopinga Gabriel Dolle. Bivši predsjednik IAAF-a osumnjičen je da je 2012. godine, uoči OI u Londonu, primio novac kako bi zataškao pozitivne doping nalaze ili ublažio sankcije za ruske atletičare koji su 2011. uhvaćeni u korištenju nedopuštenih stimulativnih sredstava te im na taj način omogućio nastup na Igrama. 

Osim što je napustio svoj položaj počasnog člana MOO-a, 82-godišnji Senegalac je dao ostavku i na predsjedničku dužnost u Međunarodnom atletskom fondu kojem je na čeku bio 16 godina. Toliko je vremena proveo i kao čelni čovjek svjetske atletike, prije nego što ga je u kolovozu na predsjedničkoj poziciji IAAF-a zamijenio bivši dvostruki olimpijski pobjednik Britanac Sebastian Coe koji je odmah po ustoličenju započeo borbu protiv varalica i korupcije u atletskom svijetu.

>> Bivši predsjednik IAAF-a Lamine Diack pod istragom za korupciju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije