Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA PHNL

Laljak: Dragovoljac i Hajduk nisu tako uređeni kao Inter

'17.03.2013., SNC Stjepan Spajic , Zagreb - Utakmica druge HNL izmedju nk Hrvatski Dragovoljac i nk Radnik.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Slavko Midzor/PIXSELL
20.05.2013.
u 08:06

- Svi koji žele ostati u ligi igrama za "zelenim stolom" neka prvo počiste svoje dvorište! Vjerujem da će odlučivati tablica - kaže predsjednik Dragovoljca

Zagreb je napustio prvoligaško društvo, a kolo prije kraja prvenstvene utrke još su tri kluba u igri za dva mjesta koja jamče status prvoligaša u sezoni 2013./2014. Inter, Zadar i Cibalia bore se za očuvanje prvoligaškog statusa. K tome, vodeći drugoligaš, Hrvatski dragovoljac, aspirant je na položaj u elitnom društvu. Kakve su im šanse za ostanak, što će biti s klubom ispadnu li iz Prve HNL?

Ispadanje je velik udarac

Ta smo pitanja postavili ključnim ljudima spomenutih klubova. Interov predsjednik Branko Laljak naglašava da su Zaprešićani 17 godina uzastopno prvoligaši, a i prvi su osvajači hrvatskog kupa:

– Šanse su nam \"tak–tak\", najgore je to što ne ovisimo sami o sebi. Mi ćemo svoje napraviti u zadnjem kolu protiv Slavena Belupa, ali ni to neće biti jamstvo ostanka u ligi. Ispadnemo li, bit će to velik udarac za naš klub, no život ide dalje. Bude li novca, nastavit ćemo normalno funkcionirati – kaže Laljak.

Hoće li se klub u tom slučaju možda preoblikovati?

– Ne, za to nema potrebe! Mi normalno poslujemo, za razliku od \"dragovoljaca\", \"hajduka\" i njima sličnih... – kaže Laljak.

Sportski direktor Cibalije Dražen Pernar kaže:

– U najlošijoj smo poziciji od svih \"davljenika\" zbog lošeg međusobnog omjera s Interom i Zadrom. K tome, ne odlučujemo sami o sebi.

Što će biti s klubom ispadnete li iz lige?

– Dosad smo već dva puta ispadali iz Prve HNL pa smo se vraćali, klub sigurno neće propasti. Treba znati da smo mi treći hrvatski klub, iza Hajduka i Istre, koji se preoblikovao. Tražimo inozemnog strateškog partnera koji bi investirao u klub, a jasno je da bi realizaciju te ideje olakšao ostanak u ligi – smatra Pernar.

Pobjeda Cibalije protiv Intera najviše je razveselila direktora Zadra Josipa Bajla:

– Šanse za ostanak sada su nam iznimno velike! U svakom slučaju, ostanemo li u Prvoj HNL ili ispadnemo, idemo u preoblikovanje! Ispadnemo li, sigurno ćemo se odmah sljedeće sezone vratiti! Ali, o toj opciji uopće ne razmišljamo. Dobit ćemo licenciju za sljedeću sezonu sto posto, tu baš ništa nije prijeporno – uvjeren je Bajlo.

Kranjčevićeva (ni)je opcija

Predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković također vjeruje da će baš njegov klub sljedeće sezone biti prvoligaš:

– Očekujem da ćemo na osnovi dostavljene dokumentacije dobiti licenciju. Govore da nemamo žiro–račun, a imamo dva – na klub i na Školu nogometa! Dostavili smo reviziju petogodišnjeg poslovanja, sad smo u razdoblju preoblikovanja i u traženju dogovora s vjerovnicima o isplati dugova. Nadam se da će sve to biti prihvaćeno i da ćemo dobiti licenciju.

Koji ste stadion prijavili za igranje utakmica?

– Maksimir i Siget! Kranjčevićevu nismo jer se nisam uspio sastati s čelnim ljudima Zagreba. Još nije kasno ni da zatražimo dopuštenje za igranje u Kranjčevićevoj s obzirom na to da već u Maksimiru igraju Dinamo i Lokomotiva, ali to je zadnja opcija – rekao je Perković i na kraju naglasio:

– Svi oni koji nas prozivaju i žele ostati u ligi igrama za \"zelenim stolom\" neka najprije počiste svoje dvorište! Vjerujem da će se poštovati stanje na tablicama te da neće biti zakulisnih igara...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije