Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završnica Kupa

Lako se u Zadru iznova uzbuditi zbog košarke

18.01.2018.
u 13:15

- Ovo je repriza završnice Kupa prije dvije godine koja je također igrana u Zadru.

Košarkaši Cibone opet nisu imali sreće sa ždrijebom završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića. Baš kao i lani, i ove sezone dopalo im je da igraju dan za danom, a njihov najveći rival Cedevita imat će između četvrtfinala i polufinala dan odmora. Štoviše, cibosima je dopalo i to da, izbace li Škrljevo, u polufinalu idu na domaćina turnira Zadar, pa je Cibonin direktor Domagoj Čavlović uoči završnice Ćosićeva kupa (14.-17. veljače) ustvrdio:

- Ovo je repriza završnice Kupa prije dvije godine koja je također igrana u Zadru. I tada smo u polufinalu igrali sa Zadrom, no nadamo se da će sada ishod biti drukčiji. Očekujem krcatu dvoranu i pravu košarkašku feštu.

U četvrtfinalu gradski derbi

Ana Ćosić, kći legendarnog Krešimira Ćosića, u prostorijama HKS-a, izvukla je jučer ove parove: Zagreb - Cedevita, GKK Šibenik - Zabok, Škrljevo - Cibona i Zadar - Sonik Puntamika.

A to što je nepovoljna vijest za hrvatskog doprvaka, odlična je za organizatore “Final Eight”, a to je ove godine KK Zadar, čiji navijači puno više uživaju u “navijanju” protiv Cibone nego protiv Cedevite. A njihovi ljubimci će u četvrtfinalu igrati protiv slabijega gradskog rivala Sonik Puntamike, čiji predsjednik Mirko Jošić ističe:

- Nisam očekivao Zadar u četvrtfinalu, no to će biti lijepa zadarska priča, lijep uvod u turnir. Nadam se, pred punom dvoranom.

Tome se nada i novi direktor Zadra Željko Žilavec:

- Možda je za turnir šteta što se u četvrtfinalu sastaju dvije domaće momčadi, no na ždrijeb se nemamo što buniti.

U Zadru i reprezentacija

Zadovoljan je direktor i kako diše prva momčad koja s omjerom 8-8 u ABA ligi dijeli peto mjesto s Partizanom i kandidira za doigravanje.

- Postigli smo zadovoljavajuću “kemiju” u sastavu, ali i između igrača i navijača.

Kakva je pak “kemija” u blagajni?

- U predstečajnoj smo nagodbi i godišnja nam je rata milijun kuna. Imamo nešto zaostataka i zahvalni smo svima onima koji su u tom dijelu priče strpljivi, baš kao i starim sponzorima koji su bili uz nas i u najtežim danima, ali i novim sponzorima Croduxu i Tommyju koji su, sada se to pokazuje, pametno uložili novac.

Po direktorovim riječima, zadarska je dvorana najposjećeniji domaći teren u regionalnoj ligi pa se očekuje sjajna atmosfera i u završnici Kupa, ali i tjedan kasnije za vrijeme domaćinstva dvjema kvalifikacijskim utakmicama reprezentacije za nastup na SP-u. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije