Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb

Lako je bilo s Vardarom dok se nije pojavio Rus

05.03.2019.
u 22:24

Zagrebaši su sinoć igrali u Osijeku, a u srijedu gostuju u Nišu gdje ih čeka utakmica s Železničarom kojeg trenira Veselin Vujović

Nakon što su lani ispali u skupini, rukometaši PPD Zagreba plasirali su se u osminu finala Lige prvaka. U zadnjih deset godina zagrebaši su se među 16 najboljih plasirali sedmi put.

Nisu uspjeli proći skupinu 2013., 2014. i 2017. godine. Plinari su ove sezone osvojili 11 bodova i time su izjednačili rekord iz 2016. kada su u skupini osvojili isti broj bodova.

1/10

Od sedam puta koliko su igrali u osmini finala zagrebaši su četiri puta prošli u četvrtfinale. Dvaput su bili bolji od RN Löwena, po jednom od Koldinga i Metalurga. Triput su ispali, i to od Veszprema, RN Löwena i Barcelone.

Na vrhu Europe 2017.

I dok su u SEHA Gazprom ligi od 2011. do danas odigrali ukupno 23 utakmice, u Ligi prvaka PPD Zagreb i Vardar, skorašnji suparnici u osmini finala, igrali su samo šest puta. U šest utakmica plinari su izgubili samo jednom, 2017. kada je u Skoplju bilo plus pet za domaćina (20:25).

Najuvjerljiviju pobjedu zagrebaši su upisali 2008. godine kada su usred Skoplja pobijedili sa 34:26. U to vrijeme u Vardaru su igrali samo Makedonci, Crnogorci, Srbi te igrači iz Bosne i Hercegovine. S druge strane u Zagrebu je sve bilo puno hrvatskih reprezentativaca, a u to vrijeme Hrvatska je bila među tri najbolje svjetske reprezentacije.

Dolaskom ruskog biznismena Samsonova u Vardar klub je preko noći postao toliko jak da je osvojio Ligu prvaka 2017. godine, a lani su bili četvrti na završnom turniru.

Obje utakmice, u polufinalu (Montpellier) i u susretu za treće mjesto (PSG) izgubili su s pogotkom razlike. U međuvremenu se Samsonov odlučio povući. Još ove sezone u klubu je ostao dovoljan broj kvalitetnih igrača koji su u stanju i treću sezonu zaredom plasirati se na završni turnir u Köln. Jer, u rosteru imaju 15 stranaca, a od Makedonaca igra samo Stoilov.

U odnosu na momčad koja je osvojila Ligu prvaka nema Luke Cindrića (otišao u Kielce), Canellesa (otišao u Szeged), Dušebajeva (otišao u Kielce), Abutovića (otišao u Flensburg), Marsenića (otišao u Füchse), Maquede (otišao u Szeged), Šterbika (otišao u Veszprem) i Milića (trenutačno bez kluba).

Dvoršek im uzeo trofej

Ostali su tek Dibirov, Borozan, Čupić, Šiškarjev, Ferreira, Karačić i Stoilov. Ali došli su Dissinger, Gorbok, Kalaraš, Kiseljev, Krištopans, Milosavljev, Skube i Vojvodić.

Od 23 susreta u SEHA Gazprom ligi zagrebaši su uglavnom dobivali na svom parketu, a gubili u Skoplju. Samo je jednom Vardar pobijedio u Zagrebu, 2018. godine. U Skoplju plinari nikad nisu pobijedili, barem što se tiče osnovnog dijela lige. Ali su svladali Vardar u finalu završnog turnira 2013. godine kada ih je s klupe vodio Boris Dvoršek.

Na završnom turnirima igrali su u svih sedam prijašnjih izdanja. Uz pobjedu 2013. godine zagrebaši su pobijedili Vardar u susretu za treće mjesto 2015. godine. Sve ostale utakmice su gubili, kao i finale 2018. godine u Varaždinu (24:26).

Branko Tamše, trener plinara, za sada još ne razmišlja o Vardaru jer prije treba odraditi nekoliko susreta SEHA lige, ali će sigurno pripremiti nekoliko iznenađenja za trenera Vardara. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije