Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Efikasni Hrvati

Lakić sa 23 gola ove sezone K'lauternu donio 30 bodova

\'27.11.2010, Fritz-Walter Stadion, Kaiserslautern, GER, 1. FBL, 1.FC Kaiserslautern vs FC Schalke 04, im Bild Srdjan LAKIC (Kaiserslauern #9 CRO) macht das 3:0, Foto Ÿ nph / Roth\'
Pixsell
16.05.2011.
u 15:52

Perišić je prvi strijelac Belgije, Mandžo je spasio Wolfsburg, Petrić najefikasniji u HSV-u...

Hrvatski napadači i ove su sezone bili u odličnoj formi, škotski Herald proglasio je Nikicu Jelavića ključnim za Rangersov naslov, Srđan Lakić bio je najbolji igrač Kaiserslauterna u pohodu na 7. mjesto Bundeslige, Mladen Petrić je sa 13 golova najbolji strijelac HSV-a, a Mario Mandžukić sjajnim igrama u nekoliko posljednjih kola spasio je Wolfsburg od ispadanja.

Prema statistici, najučinkovitiji hrvatski napadač u europskim ligama ipak je bio Srđan Lakić. Stasiti Dubrovčanin čak je 23 puta ove sezone tresao mrežu (16 puta u prvenstvu i sedam u kupu), a svom je klubu izravno donio čak 30 bodova.

Klopp hvali Perišića

Iako je u Rangers došao tek 31. kolovoza te propustio puno utakmica zbog ozljede, Nikica Jelavić najbolji je strijelac novog/starog škotskog prvaka. U 28 utakmica zabio je čak 19 golova (16 prvenstvenih). Zabijao je svakih 112 minuta, što ga čini drugim najefikasnijim igračem škotske lige, odmah iza bivšeg suigrača Kennyja Millera, koji je prije odlaska u Bursu zabijao svake 102 minute.

Sjajnu statistiku ima i Ivan Perišić, u 45 utakmica za Club Brugge mrežu je zatresao 20 puta. Zanimljivo, ni jednom nije zabijao u Europskoj ligi i kupu, već sve u prvenstvu, gdje kolo prije kraja dijeli naslov najboljeg strijelca s Genkovim napadačem Vessenom.

Perišićeve izvedbe uočio je i njemački prvak Borussia iz Dortmunda koji bi ga u ljetnom prijelaznom roku trebao dovesti u svoju momčad za sedam milijuna eura. Dobar posao Bruggea, koji je hrvatskog reprezentativca prije dvije sezone doveo za 200.000 eura.

– Perišić igra dobro s obje noge, brz je, talentiran, psihički stabilan – kaže trener Borussije (D) Jürgen Klopp.

Ruke sigurno trljaju i u Sevilli, koja je zimus za samo dva milijuna eura dovela Ivana Rakitića. Već se isplatio, jer je do ozljede bio ponajbolji igrač kluba, a sa pet golova u 14 utakmica izravno je svojoj momčadi donio 11 bodova.

Od otpisanog do junaka

Iako ne baš uvijek standardan, sjajan je ove sezone bio i Eduardo da Silva. U 30 utakmica za Šahtar zabio je 11 golova. Posebno mu je impresivna statistika u Ligi prvaka, gdje je u 253 odigrane minute zabio četiri gola, i to iz samo šest udaraca prema vratima! Po tome je Dudu ove sezone uvjerljivo najubojitiji napadač LP-a.

Još prije dva mjeseca njemački su mediji Marija Mandžukića uvrstili među pet najvećih promašaja prijelaznog roka, no Slavonac je sjajnim igrama na kraju prvenstva demantirao sve kritičare. Najzaslužniji je za ostanak vukova u Bundesligi.

Komentara 1

VA
Vatrenko
15:54 16.05.2011.

bravo momci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije