Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA ZA KRAJ SEZONE

Lakersi preokretom protiv Bostona do obrane naslova

Kobe Bryant
Reuters
18.06.2010.
u 09:16

Veliki rivalitet između Lakersa i Celticsa je dobilo još jedno poglavlje. MVP finala, Kobe Bryant, i društvo uspjeli su preokrenuti minus 13 iz treće četvrtine i slaviti sa 83:79 u sedmoj utakmici NBA finala.

- Ovaj naslov je daleko najslađi zato što smo ga osvojili protiv njih - s puno ponosa i velikim osmijehom na licu rekao je nakon slavlja Kobe Bryant. Oni su Boston Celticsi, najveći rivali, koje su Lakersi uspjeli pobijediti u dvije utakmice na svom terenu i doći do 16. naslova prvaka u povijesti kluba.

- Tako sam jako želio ovu pobjedu da sam se bojao da će mi izmaći. Međutim, suigrači su me povukli - zadovoljan je najkorisniji igrač ovogodišnje finalne serije, koji je ubacio 23 koševa (šut iz igre 6/24) i uhvatio 15 skokova.

Međutim, da nije bilo Rona Artesta (20 koševa), Pau Gasola (19 koševa i 18 skokova) te Dereka Fishera (10 koševa) i Lamara Odoma (7 košwva), Bryant bi sreću zamijenio tugom.

S druge strane, Celticsi su još jednom pokazali da znaju izgraditi vodstvo, ali zatim ga i ispustiti. I to u utakmici koja je bila kruna sezone.

- U svlačionici je bilo puno suza, zaista puno suza. Ovog puta nas je gospođica Sreća zaobišla, a imali smo veliku priliku da slavimo - rekao je jedan od iskusnijih u redovima zelenih Ray Allen (13 koševa, šut iz igre 3/14).

Imali su Celticsi 49:36 u trećoj četvrtini i kontrolu ritma. Lakersi nisu mogli pogoditi "bunar", a Paul Pierce (18 koševa), Kevin Garnett (17 koševa) i Rajon Rondo (14 koševa i 10 asistencija) su bili dovoljno koncentrirani da pogađaju kad je trebalo.

Lakersima se tad ukazao Odom, počeo je pogađati i Bryant, a kada je Fisher pogodio tešku tricu preko ruke za 64:64 Staples centar je eksplodirao. Napad po napad Lakersi su gradili prednost i put prema šesnaestom naslovu prvaka, a Bostonu nisu pomogle niti trice za minus tri, odnosno minus dva u posljednjoj minuti.

Bryant je odmah počeo lobirati za ostanak Phila Jacksona na klupi Lakersa:

- Phil zna koliko jako želim da ostane naš trener, rekao je Kobe, a Hollywood je počeo slaviti novog/starog prvaka.

Komentara 1

TO
tommyyy
11:09 18.06.2010.

osobno sam navijao za boston,al LA je jos jednom pokazao da posjeduje pobjednicki mentalitet...vratiti se iz 2-3 u finalnoj seriji protiv superiskusne momcadi mogu samo najveci...a kobe sa 5 prstenova definitivno to i jest...iza Air Jordana , Chamberlaina i Kareema po meni 4.igrac svih vremena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije