Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi

Lacković ne može više, otpao do kraja SP-a!

'12.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, utakmica za 3. mjesto, Madjarska - Hrvatska. Blazenko Lackovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukić/Pixsell
20.01.2013.
u 18:13

Rukometaši Hrvatske nastavit će igranje na svjetskom prvenstvu bez dva važna igrača. Manuel Štrlek, lijevo krilo, već je napustio Madrid i u subotu ga je pregledao dr. Bojanić, a već u ponedjeljak bi mogao biti operiran.

Umjesto njega izbornik Slavko Goluža pozvao je Ivana Ninčevića, člana njemačkog Fuchsea, koji će biti u sastavu potiv Bjelorusa. No, tu nije nedaćama kraj. Svjetsko prvenstvo završeno je i za Blaženka Lackovića. Odigrao je tek nekoliko minuta protiv Alžira, dobio jak udarac u tek operirani prst i to je bio kraj. Vjerovao je da će oteklina brzo proći i da će biti spreman barem za četvrtfinale. Prst je i dalje natečen i stručni štab više nije imao što čekati.

Lac s Ivanom

Morali smo prijaviti 16 igrača i do kraja turnira više nemamo pravo na zamjenu. Bez Blaženka Lackovića smo osvojili prvo mjesto, ali će nam “Vudri ga Blaž” nedostajati. Nedostajat će nam njegovi nebeski skokovi protiv obrana 6-0, nedostajat će nam njegovi pogotci u gustim završnicama. Silno je Lac želio  novu medalju na deset godišnjicu osvajanja naslova iz Portugala. Nedostajat će njegov dobri duh na klupi, bodrenje koji su igrači na parketu itekako čuli.  I tako je otišao, barem za sada, posljednji igrač iz čuvene vanjske linije koja je harala godinama. Pero Metličić se oprostio 2010. godine, Ivana Balića prvi put nema na jednom velikom natjecanju, a sada evo nema ni Blaža. Umjesto na parketu, Lacković i Balić družili su se na tribini “Čarobne kutije” u Madridu.

Problemi s Bičanićem

Lacković je izrazio želju da ostane sa dečkima. Da barem bude moralna podrška. Zasad izbornik nema ništa protiv toga pa je Lackvoić doputovao u Zaragozu sa reprezentacijom. Vječiti optimist, Lac, ovoga puta ne može protiv sudbine. Premda to nikad neće priznati i pokazati, duboku u sebi je tužan.

I da jedna nesreća prati drugu pojavio se problem i sa Damirom Bičanićem koji je u skupini sjajno odmjenio Lackovića. Problemi sa leđima su takve prirode da je pod stalnom terapijom. Liječnici i fizioterapeuti rade čuda kako bi ga osposobili za Bjelorusiju. Ako neće moći “bičko”, Goluži ostaje samo Vuković, Gojun i Mandalinić na toj poziciji šutera.

Komentara 10

OB
-obrisani-
21:52 20.01.2013.

Nema kalkuliranja,sutra ima da predjemo Francuze... Veceras sa Islandom nisu nista posebno bili 28:30... stari, tromi,Omeyer nije vise onaj koji je bio a bio je jedan od najboljih vratara... Da su Islandjani malo preciznije i smirenije igrali mogli su cakk i pobjedit Francuze...

OB
-obrisani-
18:43 20.01.2013.

Fale nam dva od kljucnih igraca ali sto se moze... Lacko je ima peh da ga je Alzirac mlatno u prst i to posteno ,namjerno... Strleka nagazi bandera a nas Vukovarac Bicanic dobije batine od Egipcana postenih i pored toga stalni problemi sa ledjima... Necemo se na to vadit ,ostali moraju sad jos vise od sebe dat pa dokle sitgnemo... U svakom slucaju sretno decki i bez daljnjih ozljeda..

LA
Lass
19:29 20.01.2013.

nije toliko problem štrlek koliko bičanić i(li) lac. nadams e da će biti dobro. a što se tiče kalkulacija, svaka čast našima, kalkuliranje je ionako za pi****e, a naši to nisu. sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije