Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAŽENKO LACKOVIĆ Optimističan nakon operacije trbušnog zida

Lacković: Igrat ću još ove godine

17.12.2008.
u 12:01

Nešto više od mjesec dana prije početka Svjetskog prvenstva jedan od najvećih Červarovih aduta Blaženko Lacković (27) skinuo je veliku brigu s vrata. U Münchenu mu je operiran trbušni zid koji ga je duže vrijeme mučio. Oporavak bi trebao trajati najviše tri tjedna. U srijedu je pušten iz bolnice i vratio se u Hamburg.

- Dali su mi u klinici upute kojih se moram pridržavati kako bih se što prije i bezbolnije vratio na teren. Dužina oporavka ovisi od čovjeka do čovjeka, ali vjerujem da ću već 28. prosinca igrati za HSV protiv Wetzlara, u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici. Naravno, neću žuriti jer mi je Svjetsko prvenstvo najvažnije, želim doći potpuno spreman na pripreme 2. siječnja.

Pero kao puška
SP polako kuca na vrata, a Hrvatska ima probleme sa sastavom. Prvo je otpao Dominiković, pa Džomba, Balić bi trebao igrati, ali dugo izbiva s terena.

- Nisam zabrinut, ali sigurno nije dobro što nema svih njih, ali i Sulića. Naravno da bi se to moglo osjetiti, ali mi koji budemo zdravi morat ćemo iznijeti sav teret. Vjerujem da će ti dečki biti uz nas i pomoći nam u borbi za što bolji rezultat.

Lacković iza sebe ima odličnu polusezonu u HSV-u, dok drugi bombarder Pero Metličić u Ciudad Realu ne zabija mnogo, dva pogotka po utakmici u prvenstvu.

- Ma ne mora nitko biti zabrinut zbog Pere, on je takva klasa da mu ne treba mnogo vremena da dođe u formu. Znam da je zdrav i vjerujem da će na SP-u pred svojom publikom opet biti kao puška!

Laca je ohrabrio nastup pomlađene reprezentacije na turniru u Grazu.

- Nisam je gledao, ali čitao sam na internetu i u novinama. Sjajna je stvar što mi stariji dobivamo konkurenciju. Ne treba raditi razliku, ni 2003. nismo je radili kad smo imali sličnu kombinaciju sastava, pa svi znamo što smo napravili u Portugalu.

Jesmo li još u krugu kandidata za zlato? Predsjednik HRS-a Sandi Šola kaže da nam je to obveza kao domaćinu.

Pucamo na zlato
- Obveza? Hm, danas su svi počeli bježati od uloge favorita jer je to najgora pozicija. Istina je da se od nas najviše očekuje, ali moramo uzeti u obzir probleme koji su nas snašli. Siguran sam da ćemo imati veliku potporu i da nećemo razočarati. Pucat ćemo na najviše postolje, ali moramo biti realni, jer često ne ispadne kako želite.

Pripreme će biti rekordno kratke - svega dva tjedna i dvije utakmice.

- Bilo bi bolje da su malo duže, ali kako je nama, tako je i ostalima.

Lacković je u reprezentaciju ušao 2003. na SP-u u Portugalu kad je i počela najljepša priča hrvatskog rukometa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije