Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERITE ZNANJE

Kviz za košarkaške sladokusce: Znate li odgovor na sva pitanja o legendarnom Draženu Petroviću?

Drago Havranek
08.06.2023.
u 12:29

Košarkaški Mozart napustio je ovaj svijet 7. lipnja 1993. godine u Denkendorfu, prešao je u nebesku momčad gdje zasigurno dominira na tamošnjim parketima

Prošlo je 30 godina od pogibije nezaboravnog i neponovljivog Dražena Petrovića, najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena koji je ujedno bio ponajbolji Europljanin u povijesti. Tijekom karijere nosio je dresove Šibenke, Cibone, madridskog Reala te NBA momčadi Portland Trailblazersa i New Jersey Netsa.

U dresu hrvatske reprezentacije pokazao se kao pravi lider i kapetan, predvodio je momčad u finalu Olimpijskih igara 1992. godine u Barceloni protiv američkog Dream teama i Michaela Jordana.  Otišao je s nepunih 29 godina kada je bio u naponu snage i zasigurno bi vrlo brzo bio pozvan na All Star susret za koju mnogi kažu da mu je nepravedno promaknuo.

Povodom 30 obljetnice od prerane smrti košarkaškog Mozarta, pripremili smo vam jedan zanimljiv kviz u kojem ćete moći testirati svoje znanje o Draženu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije