Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA Košarkaši Cibone u 4. kolu gostuju kod španjolske Unicaje

Kus: Dobit ću pljesak u Malagi

13.11.2008.
u 08:14

Davor Kus bio je na obje strane. Prošle sezone stanovao je u Malagi, a ove sezone vratio se u Zagreb na posudbu. No, trener Cibone Velimir Perasović uoči gostovanja u Španjolskoj (20.45 sati), u sklopu 4. kola Eurolige, nije s Kusom morao dugo razgovarati.

Posebno ozračje
- Aitinim dolaskom Unicaja se bitno promijenila od kada sam ja bio u Malagi. Sada se igra mnogo brže - kaže Kus.

Peras je upozorio da Španjolci rade veliki pritisak već na centru.

- Znam da jako pritišću braniče, no Calloway i ja s agresivnom obranom i prenošenjem lopte dosad nismo imali problema - ističe Kus, koji se iz prošle sezone provedene u Malagi najradije prisjeća navijača.

- Ozračje je to možda i najljepše u Europi. Dvorana od deset tisuća mjesta rasprodana je i dvije godine unaprijed. Morate uživati kad igrate u toj dvorani.

Davor se ne plaši da će ga navijači izviždati zbog povratka u Cibonu.

- Ma ne, oni su vrlo korektni. Siguran sam da ću dobiti pljesak.

Cibona je s Unicajom treći put uzastopce u skupini Eurolige, a u dosadašnja dva dvoboja u Španjolskoj oba su puta vukovi poraženi. Prošle sezone Zagrepčani su zaostali 38 koševa (102:64).

Bolja obrana
- Dobro, sigurno je da su favoriti. I zbog imena u momčadi i zbog velikog proračuna. No, naše igre i rezultati u posljednje vrijeme daju nam pravo da možemo vjerovati u pobjedu. Bit će teško, to svakako, jer ipak su oni mnogo jači kod kuće nego u gostima. Morat ćemo biti pametni. Ne smijemo nerezonski šutirati i žuriti jer će nas pregaziti.

Olakšavajuće je za cibose što u Malagu odlaze s omjerom 3-0.

- Lakše je igrati kad pobjeđujete i niste pod pritiskom. Znatno smo napredovali od početka sezone, a glavna je razlika u obrani, u kojoj sad igramo mnogo bolje. Na dobrom smo putu i premda ima još dosta utakmica, vjerujem da ćemo izboriti ulazak među 16 najboljih. Samo, ne smijemo poletjeti!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije