Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kup: Varteks uvjerljiv, Hajduku 2:1, Zagreb bez golova

c7-jarni-txt.jpg
import
Autori: S. M., N. K., S. H., O. M.
27.02.2008.
u 15:43

U prvim susretima četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa Hajduk je pobijedio Zaprešićane 2:1, Varaždinci su kod kuće sa 4:0 pobijedili Vinkovčane, a Zagreb je u Sisku odigrao bez golova. Utakmica Slaven Belupa i Dinama odgođena je zbog europskih obaveza Zagrepčana za prosinac ili veljaču. Uzvrati su na rasporedu 28. studenoga

HAJDUK - INTER 2:1
Splićani su posljednji puta u Kupu otišli do kraja 2003. godine kada su u finalu svladali Scorijin Uljanik, a četvrtfinalni susreti za njih su bili fatalni 2004. i 2006. godine kada su ih izbacili Cibalia i Rijeka. Tijekom susreta navijači su u nekoliko navrata skandirali ime bivšeg trenera Luke Bonačića.

Robert Jarni nije uspio u svom naumu. Hajduk je u prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskoga kupa s 2:1 pobijedio Inter, a trener bijelih priželjkivao je pobjedu bez primljenog pogotka. Tako neizvjesnost glede ulaska u polufinale ostaje do uzvrata. Da je nakon prvih 45 minuta bilo i više od 2:0 za Hajduk, ne bi bilo nezasluženo. Splićani su potpuno razbili Inter, osim vodstva imali su još tri-četiri prigode.

Sve na mlin bijelih
S druge strane, Zaprešićani su tek jednom došli do Balićevih vrata. U 36. minuti Kukec je proigrao Grgurovića, ovaj krasno, kao na pladnju, loptu dodao Sivonjiću, ali Interova špica kao da se uplašila prigode i traljavo šutirala. Sve drugo bilo je na strani Hajduka. Bijeli su poveli već u 3. minuti. Nakon udarca iz kuta, Sablićev udarac glavom udario je u ruku Starčevića, a sudac Trampus odmah je pokazao na bijelu točku.

Siguran realizator bio je najbolji ovosezonski hrvatski strijelac Nikola Kalinić. Početno vodstvo donijelo je Hajduku mir, nije trebalo jurišati, već je Jarnijeva momčad plela mrežu oko Interovih vrata. Na trenutke se to činilo dosadnim, ali imalo je smisla. Ovaj put u Hajdukovoj igri nije bilo toliko prodanih lopta kao inače. Jarni je dao prigodu i Anti Rukavini, a talentirani napadač nekoliko je puta pokazao zašto ga navijači vole.

Cernat neprecizan
Međutim, još ima to breme teškog postizanja golova. Na 2:0 je, u 42. minuti, poslije odličnog Cernatova udarca iz kuta, glavom povisio Pelaić. U posljednjoj minuti prvog dijela Pelaić je uzvratio Cernatu, odlično je ubacio s desnog boka, ali Hajdukov “fantazist” s pet metara nije bio točan.

Zadovoljan vodstvom, Hajduk u nastavku nije forsirao, a Inter, koji i nije pokazao baš previše ambicioznosti, čekao je prigodu za mogući pogodak. I dočekao ju je u 71. minuti. Grgurović je odlično progirao Sivonjića, a Interov napadač lažnjakom se riješio Sablića i s lakoćom svladao Balića za konačnih 2:1.

VARTEKS - CIBALIA 4:0
Varteks je idealno otvorio prvu utakmicu četvrtfinala Hrvatskoga nogometnog kupa. Igralo se tek četiri minute kad je Semler primio loptu u kaznenom prostoru Vinkovčana, a Maroslavac nespretno uklizavši pokosio jedinog napadača “krojača”.

Za splitskog suca Vitkovića nije bilo dvojbe, a s bijele točke kapetan domaćih Mumlek skinuo je paučinu iz rašlja nominalno drugog vratara Cibalije Antolovića. Do 19. minute nije se događalo ništa posebno, a onda je Varteks odigrao akciju iz udžbenika. Prahić je vukao loptu, proigrao na lijevoj strani Papu, koji lažnjakom vara svog čuvara i ubacuje pred vrata gostiju. Semler je loptu prsima sjajno spustio natrčalom Prahiću, a ovaj je još ljepše pogodio, tamo gdje je Mumlek “načeo” Vinkovčane.

Cibalije i dalje nigdje nema, a u 36. minuti Semler “zicerom” najavljuje novi pogodak. I doista, napad kasnije Papa je iščeprkao jednu loptu, gurnuo je do Mumleka, ovaj produžio do Mujanovića, koji s ruba kaznenog prostora postiže od prečke novi eurogol - 3:0.

Konačan omjer postavio je Semler pogotkom u 67. minuti, opet na dodavanje Mumleka. Sve u svemu, od Vinkovčana, koji su oteli bod Hajduku na Poljudu i namučili Dinamo, sinoć niti traga. S druge strane, Varteks je bio razigran, napokon i efikasan, priuštivši svojim navijačima lijepu nogometnu večer.

SEGESTA - ZAGREB 0:0
Odluka o tome tko će u polufinale kupa, Segesta ili Zagreb, bit će donesena u Kranjčevićevoj za tri tjedna. Prva utakmica četvrtfinala Hrvatskgo nogometnog kupa koja je odigrana u Sisku završila je bez pogodaka.

Segesta, iako drugoligaš, bila je dostojan protivnik prvoligašu iz Zagreba. Ćirini nogometaši imali su inicijativu u prvom dijelu prvog poluvremena kada su proizveli nekoliko prigoda.

Već u 6. minuti Čutura je opalio prema golu, ali je lopta završila 30-ak centimetara od gola. Potom su se zaredale prigode gostiju. U 12.minuti u prilici je bio Kartelo, u 18. Brkljača, a u 21. Ibričić.

Segesta preuzima inicijativu u drugom dijelu prvog poluvremena kada je Božić nakon dodavanja Šeperca pucao preko gola. Tri minute kasnije Kovačević je prošao desnom stranom i uputio loptu u peterac u kojem Cerovečki nije najbolje zahvatio loptu. Garba je imao u 36. minuti jednu od najboljih prilika, ali je njegovo udarac glavom završio preko gola.

U drugom poluvremenu je bilo manje prilika, ali podjednako i s jedne i s druge strane. Segesta može žaliti za 54. minutom kada je Kovačević uputio oštru loptu pred gol, ali su je propustili prvo Cerovečki te potom i Garba.

Udarac Zagrebovog igrača Kartela spasio je Hodonj s gol crte u 70. minuti, a tri minute kasnije pucali su prvo Labudović čiji su udarac blokirali obrambeni igrači Segeste te odmah nakon toga i Ibričić, ali je lopta završila pored gola.

Utakmicu je pratilo 700-injak gledatelja od čega 150 Segestinih te samo deset navijača Zagreba. Iako u manjini, navijači gostiju bili su puno raspoloženiji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije