Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski derbi

Kulenović: Svaka utakmica na Maksimiru je posebna. Povratak u Dinamo ne ovisi samo o meni

Lokomotiva i Istra 1961 sastali se u 17. kolu SuperSport HNL-a
Igor Kralj/PIXSELL
28.01.2023.
u 08:00

Danas je na rasporedu utakmica Dinama i Lokomotive od 17.10 sati. 'Povratak u Dinamo ne ovisi o meni, imam ugovor s Dinamom i on o svemu odlučuje' kaže Sandro Kulenović

Nekad su to priče o unaprijed upisanim bodovima Dinamu, kad god bi igrao s Lokomotivom, takozvanim sestrinskim klubom. No, ta ista Lokomotiva plavima je uzimala bodove, čak i više od najvećih konkurenata u borbi za naslov prvaka. Ni u posljednje vrijeme plavima s lokosima nije bilo lako, u posljednjih pet susreta plavi imaju dvije pobjede, Lokomotiva jednu, a dva su susreta završila bez pobjednika.

U posljednje tri utakmice Dinamu je zabijao Sandro Kulenović, igrač Dinama na posudbi u Lokomotivi, koji se sad vraća u Maksimir, ali i dalje će biti na "pogrešnoj" strani.

– Svaka utakmica u Maksimiru za mene je posebna, ali ja sam profesionalac i gledam samo dobrobit Lokomotive, nije tako samo danas nego i u svakoj utakmici. Želim pomoći, ako već ja ne zabijem, želim da iz utakmice izađemo pozitivni. Rođeni sam dinamovac pa mi je nagrada igrati u Maksimiru i protiv Dinama – kaže nam ovaj napadač, koji je u ovoj sezoni postigao šest pogodaka i dodao im pet asistencija.

Ne pita se mene za povratak
Bilo je dosta govora da bi ga Dinamo mogao vratiti, pogotovo nakon ozljede Petkovića, dok se još nije znalo koliko je ta ozljeda plavog napadača ozbiljna, no zasad će Kulenović i dalje nositi dres momčadi s Kajzerice.

– O tome se ne pita mene, sve ovisi o tome kakvi su planovi Dinama, s plavima imam ugovor i oni odlučuju – mirno će Kulenović.

Spomenuli smo da je u zadnje tri utakmice triput tresao mrežu Dinama, nije nijednom slavio iz poštovanja prema Dinamu, ali milosti za plave nije imao.

– Na svaku utakmicu i na svakog suparnika gledam isto, pa bio to Dinamo, Hajduk ili netko treći.

12.11.2022., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - SuperSport HNL, 17. kolo, NK Lokomotiva - NK Istra 1961. Sandro Kulenovic Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Lokomotiva je nastavak prvenstva otvorila remijem u Varaždinu, susretom u kojem pogodaka nije bilo, a moglo ih je biti, mogli su lokosi slaviti, a na kraju i izgubiti.

– Igrali smo dobro, imali smo te prilike koje nažalost nismo iskoristili. No, ako već ne uspiješ zabiti, onda nemoj ni primiti, a mi tri utakmice zaredom nismo primili pogodak. Bilo bi lijepo i danas uzeti plijen, u zadnje tri utakmice smo ih namučili, vjerujem da bi tako moglo biti i sada – veli Kulenović.

Dinamo nastavak prvenstva nije otvorio kao što se očekivalo, protiv posljednjeplasirane Gorice u Maksimiru bod je poprilično "mršav" i odmah su oko Maksimira krenule priče o nekakvoj krizi.

– Ne bih se petljao u to, koncentriran sam na Lokomotivu. Dinamo je naš najveći klub, momčad koja zna izvući dobre rezultate i kad ne igra najbolje, sad s Goricom nisu uspjeli, ali i to se događa.

Kako je igrati protiv stoperskog para Josip ŠutaloDino Perić, tuku li?

– Kvalitetni su to stoperi, među najboljima u našoj ligi, njih dvojica su sigurno u samom vrhu. Ma ne, ne tuku, riječ je o finim igračima, stoperima koji znaju s loptom, ali da su u duelima čvrsti – jesu.

Bilo je govora da je remi Dinama s Goricom možda i posljedica previranja u klubu, borbe za vlast.

– O tome baš ništa ne mogu reći, nisam sada tamo i ne znam kakva je situacija.

No, Lokomotiva se zacijelo ne bi bunila kada bi, kao i Gorica, otišla neporažena iz Maksimira.

– Kažem, bod u Maksimiru bio bi nagrada jer ipak je to utakmica koja je najteže gostovanje.

U prvom dijelu prvenstva Lokomotiva je bila ispod razine na koju nas je naviknula, no pri kraju tog prvog dijela prvenstva sve je krenulo nabolje. Trenutačno je sedma, ali pogled "baca" prema gore, želi više od sadašnje pozicije.

– Naše su ambicije dignuti se na tablici, ovo sedmo mjesto nije realno stanje stvari. No, imali smo najesen tu "crnu rupu" kad smo u devet utakmica uzeli samo četiri-pet bodova i to nam se više ne smije događati. Bude li sve kako držimo da treba biti, sigurno želimo uspon na tablici, pa i možda gledati prema plasmanu u Europu – zaključio je Sando Kulenović, koji bi možda doista dobro došao plavima.

U Dinamu se nije naigrao, kao klinac je otišao u varšavsku Legiju, bio je i na posudbi u Juventusu, za obje te momčadi igrao je u Ligi prvaka mladih. Dinamo ga je potom otkupio od Legije za 1,6 milijuna eura, no za plave je odigrao samo 19 utakmice, bio je na posudbi u Rijeci, a sad već ima 52 utakmice na posudbi u lokosima.

Pokazali da znamo s njima
Kudikamo veću povijest u Dinamu ima kapetan Lokomotive Josip Pivarić. Upravo je on imao dvije lijepe prilike u Varaždinu, no lopta nije htjela u mrežu.

– Nije me baš htjela sreća, imao sam dvije čiste šanse, no na kraju je bod dobar jer su mogli zabiti u zadnjim sekundama – kaže kapetan lokosa, kojima bi i bod u Maksimiru sigurno bio dobar.

30.10.2022., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - SuperSport HNL, 15. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Josip Pivaric, David Colina. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Definitivno bi bio dobar. Očekujem tvrdu utakmicu, samo što su naše tvrde utakmice nerijetko zanimljive. No, Dinamo je favorit kao i protiv svih ostalih, ali nadam se dobroj utakmici, puno puta pokazali smo da znamo igrati protiv njih. Samo da nas ne obuzme neki strah ili strahopoštovanje, to nije dobro jer imamo puno mladih; ako se ne snađemo dobro, onda imamo probleme protiv svih, a pogotovu bismo ih imali protiv Dinama – veli Pivarić, koji voli igrati u Maksimiru.

– Meni je lijepo ondje igrati, lijepo se vratiti, a Dinamo je uvijek poseban motiv. Ako si sportaš, onda ti je zanimljivo nadmetati se s najboljima, uvijek mi je želja igrati s najboljima – kazao nam je Pivarić, koji je sada dobio ofenzivniju ulogu, koja mu očito odgovara, i sam kaže da voli igrati ofenzivnije.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije