Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasujte za Kukija

Toni Kukoč Top 5 kandidat za protagonista najvećeg europskog trenutka u NBA povijesti

07.03.2022.
u 17:45

U finale ovog izbora, najnoviji europski član Košarkaške kuće slavnih ušao je u društvu Giannisa Antetokounmpa, Dirka Nowitzkog, Paua Gasola i Tonyja Parkera

Završno sa srijedom (9. ožujka), u tijeku je glasovanje nazvano "NBA 75 Euro Vote", a riječ je o izboru najvećeg trenutka u povijesti NBA lige u kojem je sudjelovao, i imao važnu ulogu, neki europski košarkaš.

Među finalistima izbora našao se i jedan Hrvat a riječ je o Toniju Kukoču, najnovijem članu Košarkaške kuće slavnih, koji je bio član one slavne momčadi Chicago Bullsa koja je između 1996. i 1998. osvojila tri naslova NBA prvaka u nizu. A u jednoj od tih sezona (1996.), Kuki je bio i najbolji šesti igrač NBA lige a za njega (kao i druge) možete glasovati ako posjetite stranicu NBA.com/Eurovote.

Konkurenti Kukoču su po jedan Nijemac, Grk, Francuz i Španjolac. Za najveći euro trenutak konkurira Dirk Nowitzki koji je, nakon zaostatka 1-2, u NBA finalu 2011. godine odveo svoje Maverickse do naslova prvaka. Tu je i tamnoputi Grk Giannis Antetokounmpo radi 50 koševa u šestoj utakmici prošlogodišnjeg NBA finala koji su njegovim Bucksima donijeli prvi naslov nakon 50 godina.

Pau Gasol je pak bio dio one momčadi Lakersa, predvođene Kobeom Bryantom, koja je 2009. i 2010. osvojila šampionsku slavu. A Tony Parker postao je prvi Europljanin izabran za najboljeg igrača NBA finala nakon što je 2007. odveo svoje Spurse na sami NBA vrh.

Inače, ovo je samo jedna od četiri ankete kojom se odaje počast aktualnim i bivšim europskim košarkašima koji su inspirirali naraštaje košarkaških fanova diljem Starog kontinenta.

Dvije ankete su već završene. Po prvoj su za najveću NBA dinastiju izabrani Chicago Bullsi, dok je za najbolji NBA dres svih vremena izabran onaj kojeg su u sezoni 1998./1999. nosili Toronto Raptorsi.

Posljednja izborna kategorija bit će izbor prve i druge najbolje petorke sastavljene od europskih igrača, a u tom izboru, osim Kukoča, konkurirat će još i Dražen Petrović i Dino Rađa. Glasovanje u tom izboru kreće od 28. ožujka i trajat će do 10. travnja.

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
23:30 23.03.2022.

Nowitzki bez prevelike konkurencije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije