Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAČKA KOMISIJA HNL-A

Kukić: Ne vidim zašto bih trebao dati ostavku

 Ante Vucemilovic
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
25.01.2017.
u 09:00

– Ostavka?! Ne, nemam razloga odstupiti. A zašto bih? – odgovorio je protupitanjem začuđeni Kukić, ispričavši se da je gripozan i nije u stanju više razgovarati.

Danas od 14 sati održava se sastanak Sudačke komisije HNS-a pod predsjedanjem Siščanina Dušana Kukića. Premda se pročulo da Kukić, pod pritiskom Rijekina predsjednika Damira Miškovića, namjerava dati ostavku na tu funkciju, šef Komisije jučer nam je to u telefonskom razgovoru opovrgnuo.

– Ostavka?! Ne, nemam razloga odstupiti. A zašto bih? – odgovorio je protupitanjem začuđeni Kukić, ispričavši se da je gripozan i nije u stanju više razgovarati.

Na funkciji od 2012. godine

Kako su u međuvremenu Miškovićevi plotuni iz Nigerije utihnuli i kako Kukić i dalje uživa bezrezervnu potporu Izvršnoga odbora i vladara u sjeni Mamića, doista je teško očekivati promjene na čelu sudačke organizacije. Uostalom, o Kukićevu statusu, kao i o svakome članu Sudačke komisije, odlučuje Izvršni odbor HNS-a (koji će se sastati u petak), a podobnost sisačkoga dužnosnika za tu funkciju nikada nije bila upitna. Podsjetimo, Dušan Kukić postavljen je na funkciju predsjednika Sudačke komisije u siječnju 2012. godine, nakon što je odstupio Stjepan Djedović. Nju danas čine još Ante Kulušić, Božo Mamić, Dragutin Vuk, Miroslav Vitković, Darko Cvitković, Predrag Borovec, Ivan Peraić i Domagoj Vučkov.

Od prošloga ljeta Dušan Kukić je i povjerenik za određivanje sudaca u Hrvatskoj nogometnoj ligi. A sudačke izvedbe protekle jeseni znale su biti ispod svake razine.

Evo zanimljiva detalja: što se Sudačke komisije i Izvršnoga odbora tiče, jesenski dio prvenstva u Hrvatskoj nogometnoj ligi službeno još nije završen!? Naime, oba tijela čekaju izvješće kontrolora Ivana Peraića, koji će morati obrazložiti kako je sucu Željku Frkoviću iz Gospića dao odličnu ocjenu za katastrofalnu arbitražu na utakmici Cibalia – Hajduk (1:2) u 19. kolu.

Netko čuva Frkovića

Još je zanimljivije kako Komisija za suce u svojoj analizi suđenja od 16. do 20. kola (dostupno na službenoj stranici HNS-a) uopće ne nalazi nijednu Frkovićevu pogrešku na spomenutoj utakmici. Iz tog 19. kola evidentirane su samo pogreške Brune Marića “u primjeni tehničke i disciplinske mjere” na utakmici Split – Rijeka.

“Nakon učinkovite rasprave i analize suđenja Prve HNL, članovi KNS-a konstatirali su da 
je suđenje bilo zadovoljavajuće”, stoji u prvoj rečenici izvješća Kukićeve komisije objavljenoga 22. prosinca prošle godine.

Vratimo se na kraju načas Dušanu Kukiću – povjereniku, dakle čovjeku koji određuje suce u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Njegovi favoriti protekle jeseni bili su Ivan Bebek, Fran Jović, Bruno Marić i Ante Vučemilović sa sedam prvenstvenih nastupa, a po jedan manje imali su Damir Batinić, Željko Frković, Goran Gabrilo, Igor Pajač i Mario Zebec. Pridodamo li tom društvu Marka Matoca i Dalibora Mlakara, dobit ćemo listu ljudi od najveće odgovornosti za rasplet prvenstva. Nažalost, važnijih od stratega Matjaža Keka i Ivajla Peteva i nogometnih majstora Franka Andrijaševića i Sammira.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije