Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA IPAK U KVALIFIKACIJAMA

Simon: Sjajno, Bog nam je dao drugu priliku!

Krunoslav Simon
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
20.01.2016.
u 19:58

– Oduševljen sam. Na EP-u to nismo zaslužili, no Bog nam je dao drugu priliku i trebamo učiniti sve da iskoristimo taj dar – rekao je Simon.

Premda to na Europskom prvenstvu nije zaslužila, Hrvatska će ipak igrati na jednom od tri kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre u Riju. Dogodilo se to slijedom sretnog razvoja događaja na sjednici Izvršnog odbora Fibe koji je odlučio da će domaćini predolimpijskih turnira biti Filipini, Italija i Srbija.

A upravo su četvrta Srbija i šesta Italija povukle za sobom osmu Letoniju i devetu Hrvatsku. S kim će Hrvatska biti u skupini saznat ćemo 26. siječnja kada je ždrijeb u Ženevi, a mogući suparnici su nam Srbija, Italija, Filipini, Francuska, Grčka, Češka, Kanada, Meksiko, Portoriko, Angola, Tunis, Senegal, Iran, Japan, Novi Zeland, Letonija i izvan svih kriterija Turska.

Za prvu reakciju na mali dar s neba nazvali smo Krunu Simona, igrača koji je najzaslužniji za to kvalifikacijsko 9. mjesto na EP-u.

– Oduševljen sam. Na EP-u to nismo zaslužili, no Bog nam je dao drugu priliku i trebamo učiniti sve da iskoristimo taj dar.

U nadi da svi dijele Simonovo oduševljenje, zapitali smo se hoće li svi biti motivirani kao on:

– Bilo bi čudno kada netko ne bi bio. Ipak su OI vrhunac za svakog sportaša i treba pokušati iskoristiti i najmanju priliku. Uostalom, u Pekingu su nastupila samo trojica igrača s posljednjeg EP-a, Ukić, Tomas i Rudež. Nadam se da ćemo što prije saznati tko će nam biti izbornik, a ja bih volio da to ostane Perasović. Nije on krivac za ono što se dogodilo, iako se iz njegovih izjava iščitavalo da je on isključivi krivac.

Ta sretna vijest znači da HKS odmah mora uključiti turbopogon, kako u razgovorima o izborniku tako i u razgovorima o igračima.

– Pred nama je razdoblje usuglašavanja, a nadam se da ćemo na taj turnir otići s najboljom momčadi. Osim što smo izbjegli europske kvalifikacije, time ćemo nastaviti i kontinuitet okupljanja reprezentacije.

>>Sretan rasplet za košarkaše: Hrvatska 'upala' na olimpijske kvalifikacije!

Komentara 5

Avatar links
links
23:40 20.01.2016.

ma sigurno bog

Avatar jedanalivrijedan
jedanalivrijedan
07:18 21.01.2016.

budete vi brzo zasrali i ovu priliku

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
12:54 21.01.2016.

Samo vam on i moze pomoci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije