Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRENER Maksimir otvara vrata bivšem igraču modrih i brončanom reprezentativcu

Kruno Jurčić preuzet će Dinamo od siječnja!

01.12.2008.
u 19:04

Priča o novome treneru Dinama ipak nije okončana nedavnim ustoličenjem Marijana Vlaka. Prema najnovijim informacijama iz Maksimira, Vlak bi trebao biti samo prijelazno rješenje, do kraja jesenskog dijela prvenstva, a novi čovjek za užarenu klupu modrih je - Krunoslav Jurčić (39). Doznajemo da su kontakti već uspostavljeni i da je Jurčić dao načelni pristanak Mamiću. On je još nakon odlaska iz Slavena prošlo ljeto kazao kako u 1. HNL-u može biti trener samo u Hajduku i Dinamu, a budući da ga je poziv s Poljuda zaobišao, modre se ne odbija.

Mirko Barišić, predsjednik:


- O treneru ćemo razgovarati u stanci nakon završetka jesenskog dijela. Zasad je moj favorit Vlak.


Bandićev susjed
Krunoslav Jurčić već je spominjan u kombinacijama za Dinamo prije povratka Branka Ivankovića. Za njegovo priključenje stručnom stožeru lobirao je utjecajni član Izvršnog odbora Tomislav Marčinko, a želja će mu se ispuniti sa šest mjeseci zakašnjenja.

- Kažite mi, koji to brak uspije kada se rastavljeni supružnici drugi put vjenčaju. Ni jedan! - kazao je Marčinko aludirajući na drugi, isforsirani spoj Dinama i Branka Ivankovića.

Sviđa vam se ideja s Jurčićem?

- Apsolutno, i za nju ću se boriti rukama i nogama! Kruno je naš bivši igrač, odličan je trener i kompletna ličnost. Gdje god je radio odlično je obavio svoj posao. On je idealno rješenje za Dinamovu klupu.

A Marijan Vlak?

- Pod njegovim je vodstvom momčad u Varaždinu igrala mnogo bolje nego u prethodnim utakmicama - zaključio je Marčinko.

Kada bismo tražili Jurčićeve argumente za Dinamovu klupu, među najjačima je podatak da je rođen u Ljubuškom. Jurčić je Bandićev susjed, a počasni predsjednik uvijek je zadnji filtar u izboru Dinamova trenera. Priča se kako je Bandić nedavno Draženu Mediću predlagao Krunu za Ćirina nasljednika u Zagrebu.

21


nastup, bez postignutog pogotka, za reprezentaciju ima Krunoslav Jurčić između 1997. i 2000. godine. Bio je sudionik SP-a 1998. godine i protiv Japana, Rumunjske i Nizozemske igrao je svih 90 minuta. Osim u Dinamu, igrao je u Interu, Istri, Beverenu, Torinu, Sampdoriji, a karijeru je završio u Slavenu Belupu.


Jurčić je zapravo i jedino logično rješenje za Dinamo, ne zato što je Hercegovac, nego zato što iza njega doista stoje rezultati. Izvrsno je vodio Pulu Staro Češko, a Slaven Belupo odveo je do drugog mjesta, što je ipak bila senzacija jer su mu iza leđa ostali Osijek, Rijeka i Hajduk.

Jurčić je potkraj 90-ih bio član briljantne Dinamove generacije, sudionik najvećih europskih pobjeda modrih i Lige prvaka te hrvatski reprezentativac.

Ne dogodi li se kakav dramatičan preokret, njegovo ustoličenje očekuje se nakon završetka prvog dijela prvenstva. Njegovu izjavu nismo uspjeli dobiti jer se najprije nije javljao, a potom je isključio mobitel.

Turci žele Mikića
Informacije iz Dinamove svlačionice govore da neće biti velike čistke, jer ako Mamić počne mesti sve koji su podbacili, neće mu nitko ostati. Tako će najvjerojatnije i već otpisani Tomo Šokota i na proljeće ostati u Maksimiru. Šansu vidi u novom treneru, motiva mu ne nedostaje, a nije baš da je zasut ponudama.

Jedini koji ima konkretnu ponudu je Mihael Mikić. Ne iz Japana, nego iz turskog Trabzonspora. Mamić je tom klubu već prodao Čalu i ima odličan odnos s njegovim čelnicima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije