Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČISTKA U HAJDUKU

Krstičević dobio otkaz u Hajduku, Tudor preuzima prvu momčad!

Mišo Krstičević
Ivo Čagalj/Pixsell
29.04.2013.
u 16:36

Mišo Krstičević dobio je otkaz u Hajduku. Privremeno će ga zamijeniti Igor Tudor.

Mišo Krstičević više nije trener Hajduka, a do kraja sezone zamijenit će ga Igor Tudor. Izdržao je više od godinu dana, što je pravi rekord za Hajduk. Smjena u Poljudu zbila se u ponedjeljak poslijepodne, ni dan nakon poraza protiv Rijeke.

Cijela priča o Krstičevićevoj smjeni u glavama nekih članova Nadzornog odbora složila se odmah nakon poraza protiv Rijeke u nedjelju navečer. Trajali su razgovori, Nadzorni odbor održao je telefonsku sjednicu, u Splitu su bili Branka Ramljak, Nikola Koceić-Bilan i Ante Majić, ostali su se javili iz Zagreba.

Naravno, u kancelariji su bili i predsjednik Skupštine Vinko Radovani te predsjednik Marin Brbić. Tudorovi pomoćnici bit će Jurica Vučko i Hari Vukas, trener vratara bit će Tonči Gabrić. Dakle, pometen je cijeli Krstičevićev stožer, a zanimljivo je da se Hajduk ove zime riješio baš Vučka i Vukasa. Odluka nije bila jednoglasna, ali u Krstičevićevoj smjeni presudila je većina u NO-u.

Vodstvo kluba očistilo je kompletnu struku, smijenjen je i sportski direktor Sergije Krešić, a savjetniku Frediju Fiorentiniju rečeno je da od 1. lipnja seli u Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih se Krstičeviću koji je odradio veliki posao, bio je tu 14 mjeseci, ne znam je li tko u ovom stoljeću bio duže na Hajdukovoj klupi. U posljednjih nekoliko utakmica nije bilo zadovoljavajuće prezentacije igre, procijenili smo da je ulazak u Europu ugrožen i odlučili smo se za smjenu. Nadamo se da će Tudor ostvariti taj cilj, a s njim je dogovorena suradnja do kraja sezone, pa ćemo vidjeti dalje. Jednostavno, nismo imali vremena. Krešić također odlazi, nismo uspjeli ostvariti zajedničke ciljeve, zahvaljujem mu na odrađenom poslu. Baš kao i Fiorentiniju, dugo je tu, došlo je do zasićenja s naše strane. Imali smo stresan trenutak, zbog cijele situacije odlučili smo sve ovo izvesti odjednom – kazao je Brbić na čiju se inicijativu sastao Nadzorni odbor.

Ime novog sportskog direktora Brbić nije objavio, kazao je da ne zna tko će sjesti na Krešićevo mjesto, ali u kuloarima se već počelo spominjati ime Gorana Vučevića. Krstičevića mnogi u vodstvu kluba nisu voljeli, smetala im je njegova beskompromisnost u razgovorima, Mišo Pločanin često nije birao izraze. Ali, uvijek je imao neke svoje razloge, ovaj Hajduk nije baš na zdravim nogama.

Krstičević je cijelu godinu naporno radio, imao svojih mana i pogrešaka, s mnogo njegovih postupaka ne slažemo se, ali ne može mu se poreći da je s ovim kadrom, u nikad gorim financijskim uvjetima, napravio maksimum. Da nije bilo prodaje Josipa Radoševića u Napoli, a njega je, u suradnji s reprezentativnim pozivom Igora Štimca, izmislio baš Krstičević, klub ne bi imao za sol.

Posljednja plaća stigla je za prosinac, igrači Hajduka žive na rubu, o djelatnicima da i ne govorimo. Oni više ne žive u rubu, oni su potpuno blokirani. Smjena struke neće promijeniti neke činjenice. Prije utakmice s Rijekom nestalo je bandaža i krema za zagrijavanje mišića. Cijeli klub bruji o tome, šefovi su rekli da nema novca za bandaže i kreme te predložili da se posude od Splita ili stobrečkog Primorca.

Nije tajna, i o tome također govori cijeli klub, da su kadeti na utakmicu polufinala Kupa u Sisak išli u trošnom autobusu i stigli malo prije početka utakmice. Da ne govorimo o prebrojavanju potrošenog toaletnog papira i slično...

To je Hajdukova svakodnevica, to i činjenica da nema sponzora, da nema ništa. Ispravka, stiglo je Izvor osiguranje gazde Jake Andabake, stigao je i Galeb s kojim Hajduk dijeli dobit od prodaje donjeg rublja. Moglo je i bolje.

Hajduk je u teškoj situaciji, čeka ga gradski derbi sa Splitom. Crveni će biti napaljeni, to je jedna od odlučujućih utakmica za Europu. Dva puta ove sezone Hajduk je svladao Split, oba puta sa 1:0. U Parku mladeži dva splitska kluba borit će se za ulazak u Europu. S tim da Hajduk ima i prigodu osiguranja Europe preko Kupa Hrvatske. Ali, Lokomotiva je u naletu, u vrhunskoj formi, a Hajduk u očitom padu. Pred Tudorom je težak posao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije