Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ TRADICIJE

Krov je Wimbledon gotovo pretvorio u dvoranski turnir

Wimbledon
Reuters | AFP
02.07.2012.
u 22:02

Murray je u dvoboju s Baghdatisom izgubio dva poena jer mu je rezervna lopta ispadala iz džepa. Za meč s Čilićem promijenio je opremu

Iako su Englezi poznati po tome što ljubomorno čuvaju tradiciju (pa nisu kao neki drugi odbacili ni svoju kraljicu), u Wimbledonu se događa nešto što malo-pomalo mijenja imidž najpoznatijeg i najstarijeg teniskog turnira na svijetu – onog u All England Clubu. Istina, ostala je trava, ostale su jagode sa šlagom, ostali su redovi onih koji u šatorima čekaju za ulaznicu, ostala je i kiša, ali... S pomičnim krovom iznad središnjeg stadiona (instaliran 2009.) sada se može igrati i po kiši. Ima i osvjetljenja, pa se igra i po noći, na zgražanje najvećih tradicionalista koji smatraju da je Wimbledon trebao ostati turnir koji se igra danju (dok se vidi) i kad nema kiše. Pa, koštalo što koštalo.

Novinari rade dulje

I mnogi će tenisači, poput Federera i Nadala, zamijetiti da središnji teren, kad se natkrije zbog kiše, postaje zapravo dvorana. I da uvjeti za igru nisu isti. Wimbledon tako postaje dvoranski turnir, kažu. Zdvajaju i novinari jer im je produljeno radno vrijeme. Igra se do 23 sata (do ponoći po našem vremenu), a Murrayu su – a kome će drugom – dopustili da igra i četiri minute dulje.

U tom dvoboju s Baghdatisom (gledalo ga je čak 8,3 milijuna Britanaca), koji je prethodio meču s Čilićem, Škot je izgubio dva poena jer mu je rezervna lopta, koja obično leži u džepu, ispadala tijekom igre. Stoga je prije meča s Marinom Murray brže-bolje promijenio opremu.

Za sve su krivi – televizija, marketing i novac. Dvorana organizatorima omogućuje kontrolu nad zbivanjima. I više se ne može dogoditi, kao 2001., kad je Ivanišević osvojio turnir, da se finale igra u ponedjeljak.

Bilo je samo pitanje vremena kada će se i to dogoditi, jedna vrsta zloporabe \"oka sokolova\". Amerikanac Andy Roddick u dvoboju s Davidom Ferrerom zatražio je provjeru svog servisa, iako je bio dosuđen kao dobar. No, izgubio je poen na break-lopti (Španjolac je odlično vratio), pa se ponadao da će – ako se pokaže da servis nije bio dobar – ostati u gemu s drugim servisom.

Dostojanstveni gubitnik

Nadala su engleski novinari nazvali najdostojanstvenijim gubitnikom. On je, i nakon što je izgubio od Rosola, strpljivo potpisivao autograme onima koji su dolazili do njegove unajmljene kuće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije