Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške riječi

Kroos o legendi njemačkog nogometa: On je najgori trener!

Toni Kroos
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
12.12.2015.
u 13:55

- Dok je Klinsmann vodio Bayern, meni je osobno nedostajalo svega, ideje u igri, adekvatne komunikacije i na koncu uspjeha - rekao je Kroos.

Toni Kroos ima samo 25 godina, ali već ga je trenirao veliki broj trenera svjetske klase - Pep Guardiola, Jupp Heynckes, Carlo Ancelotti, Ottmar Hitzfeld, Louis van Gaal, Jurgen Klinsmann. Sve ih je nahvalio osim posljednjeg, dok Van Gaala nije niti spominjao, piše Goal.

"Dok je Klinsmann vodio Bayern, meni je osobno nedostajalo svega, ideje u igri, adekvatne komunikacije i na koncu uspjeha", rekao je Kroos.

Klinsmann je vodio Bavarce u sezoni 2008/09., a prije toga Njemačku od 2004. do 2006. godine. U reprezentaciji mu je pomoćnik bio današnji izbornik Low koji je u više navrata istaknuo da Jurgen ima velike zasluge u ovome što je 'elf' postao.

"To nije istina", kratko je izjavio Kroos.

A što Toni Kroos kaže o Ancelottiju, Guardioli i Heyckensu pročitajte na portalu Goal.

>>Statistika: Modrić i Kroos bolji od Barcine tiki-take

Komentara 4

KA
karambita
16:09 12.12.2015.

Thor, a ti kao general poslije bitke

Avatar Made in Germany
Made in Germany
14:59 12.12.2015.

Klinsmann nosi problem uz sebe, kao skoro svi dosadasnji reprezentativni Hrvatski nogometni izbornici. Taj paradox je jednostavno objasniti: Niveau Bayerna iz Münchena, ili Njemacke reprezentacije je prevelik, za strucnjaka kao sto je u ondasnje vrijeme bio Klinsmann. Za momcad poput USA, on je odgovarajuca kvaliteta. Zato na tome mjestu i ima uspijeha. Za uzvrat, misija Hrvatskoga izbornika Cacica nece biti uspijesna, kao sto Klinsmann nije mogao imati u Bayernu uspijeh, jel je kvaliteta i stroj samih igraca na tako velikom niveau, da nadmasuje izbornika/trenera koji nema odgovarajuce iskustvo/znanje na takvoj razini. Gdje se na velikoj razini sudaru dvije momcadi, o ishodu pobjednika odlucuje u 80% slucajeva trener. Da je Dinamo imao ove jeseni trenera po mjeri, izborio bi proljece u Europi. Evo toliko. Bok

KE
kentie
09:05 14.12.2015.

Thor, ne bih se složio s tobom. Kao prvo: znanje u struci, kao drugo: iskustvo u radu i struci, a kao treće: motiviranost i ambicija. Znaš Thor, na bubreg i živce mi idu ljudi koji zagovaraju da moš mam biti trener vrhunske momčadi, u našem slučaju reprezentacije, čim kopačke zamijeniš sa trenirkom . Medo toa, kad bi to bilo tako, onda bi svaka šuša i buša mogla biti trener u nogometu. Naime, ekesperimenti tipa nakon kopački trenerks klupa repke, su se pokazali na najgori mogući način; Štico, uredno posloženu repku razvalio ko beba zvečku, Niko, razvaljenu repku tretiro ko dječji vrtić i ganjao igrače ko vrag grešnu dušu, rezultat: posvađana svlačionica i opći bojkot izbornika. Nakon tih bolnih eksperimenta s draguljem našeg nogometa, konačno je struka, čitaj: Dr. Romeo Jozak došla do daha i riječi. Angažirali su trenera koji je u prvo redu završio fakultet-kineziologiju, smjer: nogomet, koji je praksu tesao od najnižeg ranga natjecanja i postepeno došao do Prve lige i međunaordnih natjecanja. Pored toga ima dovoljno godina, da bude staložen i smiren i da u svakom slučaju, štono bi g. Marčinko rekao, povući pravi potez. G. Čaćić, je brzo smirio svlačionicu, nije impresioniran, a niti frustriran veličinama reprezentativaca koji igraju u najjačim klubovima svijeta. Igrače je postavio na njihova prirodna mjesta koja igraju u klubovima, dobio igru i ostvario rezultate. Pored toga izvrsno komunicira i surađuje s trenerima mlađih kategorija reprezentacije i vertikalno gradi strukturu seniorske repke, što nijedan izbornik potonje nije radio, a to je kvaliteta više u cijelom Savezu. Protivnici njegova lika i imena, digli se na zadnje noge i nastojali svim sredstvima dovesti do kaosa i totalnog razvaljivanja repke, što im na svu sreću nije uspjelo. G. Čaćić u maniri pravog gospodina je sve to tolerirao i ignorirao i fokusirao se na to da s repkom izbori Euro 2016. Naposlijetku, mu je to uspjelo, unatoč i usprkos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije