Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUG OD 500.000 kuna

Krojačima prijeti oduzimanje bodova zbog velikog duga

'sport, 20.03.2010., varazdin, utakmica 21 kola 1 HNL, nk varteks - nk cibalia, josip golubar Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
31.03.2010.
u 14:11

Da izbjegnu najcrniji scenarij, Varaždinci moraju isplatiti trojicu bivših igrača, Matiju Kristića, Marija Lučića i Danijela Mađarića.

Ionako teška situacija u Nogometnom klubu Varteks dodatno je otežana objavom odluke disciplinske komisije HNS-a. Naime, nakon arbitražnih sporova, krojači trojici svojih bivših igrača moraju isplatiti dugovanja od čak 500.000 kuna. U protivnom, varaždinskom prvoligašu prijeti oduzimanje bodova, ali i suspenzija.

Kako doznajemo, Mario Lučić i Danijel Mađarić, bivši krojači, a aktualni članovi Cibalije, odnosno Međimurja, potražuju nešto više od 100.000 kuna, dok je dug Matiji Kristiću gotovo 300.000 kuna.

I dok su Lučić i Mađarić Varteks napustili na kraju prošle sezone, Matija Kristić je iz Varaždina otišao još 2005. godine, i to u redove poljskih Zaglebia iz Lubina, koje je u tom trenutku trenirao Dražen Besek. Stoga čudi kako se njegova potraživanja nisu mogla već davno ranije riješiti, a ne sada, kad veliki dio novca odlazi i na kamate.

Kristićev primjer već je viđen i ranije. Bivše vodstvo NK Varteksa nije riješilo niti dug Goranu Graniću, već se slučaj nekoliko godina prolongirao. No, u konačnici krojači su Graniću morali isplatiti ogromnih 1,6 milijuna kuna. Grijesi prošlosti polako dolaze na naplatu.

Da se izbjegne najcrniji scenarij, Varteks će pokušati s trojicom igrača dogovoriti parcijalnu isplatu dugova.

I dok se radi na rješenju jednog problema, na vidiku su već novi. Naime, predsjednik Zlatko Horvat pokušava dogovoriti s igračima da pristanu na prolongiranje isplate dugova kako bi Varteks mogao dobiti prvoligašku licenciju za sljedeću sezonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije