Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOPER SE OPROSTIO

Križanac: Nemam pravo k Biliću dolaziti nespreman

Ivica Križanac
Goran Stanzl/Pixsell
05.05.2010.
u 13:45

Nogometaš ruskoga Zenita Ivica Križanac (31) protekle je subote odlučio da više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju.

– Slavenu Biliću to sam najavio nedavno kad smo se, zajedno s Pletikosom, našli na večeri u Moskvi. U pitanju su bolna leđa, a izbornik, koji je imao sličnih problema u karijeri, dobro razumije o kakvim je bolovima riječ – rekao je Ivica Križanac koji je do objave imena kandidata za prijateljske utakmice reprezentacije tajio svoju odluku.

Ne mogu do kupaonice

Ali, za Zenit ste, kod zahtjevnog trenera Spalettija, odigrali sve prvenstvene utakmice unatoč bolnim leđima.

– Jesam, ali mogli ste primijetiti i da u kupu uopće nisam igrao, možda ću nastupiti tek u finalu protiv Sibira, zato što maksimalno štedim leđa. A samo ja znam kako mi je ujutro kad mi pola sata treba da se dogegam iz kreveta do kupaonice, pa sjedeći perem zube jer se od bolova ne mogu uspraviti. Zbog toga igram pod tabletama ili injekcijama – objasnio je naš dosadašnji reprezentativac.

Najgore mu je bilo kad se vratio s reprezentativne akcije Lihtenštajn odrađene u Vinkovcima.

– Doletio sam do Sankt Peterburga, pa onda s momčadi do Kazanja i natrag. A kad smo se vratili u Sankt Peterburg, doslovce su me iznijeli iz aviona. Ubijaju me i ti česti letovi, leđa se teško oporavljaju i shvatio sam da u takvom stanju, nepripremljen, nemam pravo igrati za reprezentaciju. Biliću trebaju spremni i zdravi momci, a takvih, hvala Bogu, ima.

Blizu kraju karijere

Otišli ste, a niste objasnili slučaj Funtana, zašto ste izbačeni iz reprezentacije?

– Kad to nisu učinili izbornik ili glasnogovornik, neću ni ja. S izbornikom i suigračima imam sjajan odnos, uključujući Roberta Kovača i Šimunića, zahvalan sam svima što su me odlično primili, a taj slučaj bio je beznačajan jer sam bio pozvan odmah za sljedeću akciju – zaključio je Ivica Križanac, koji je prvu utakmicu za Hrvatsku odigrao u Sloveniji 20. kolovoza 2008. godine. Dakle, nije bio reprezentativac ni dvije godine, iako je dugo čekao taj poziv i nadao mu se, pa je 2003. godine odbio poljsko državljanstvo.

Za našu je reprezentaciju odigrao 11 utakmica, šest kvalifikacijskih. Zbog problema s ozljedama razmišlja i o završetku karijere, premda mu ugovor sa Zenitom traje još godinu i pol dana.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
19:51 05.05.2010.

Križanac če se bez problema spremiti za SP 2010. Pripreme če obaviti u Mercatoru gdje če nabavljati sofu, LCD TV i par kišti Ožujskoga piva..

FC
fcod
16:18 05.05.2010.

pa nemoj tako Janez! Pa je više i ne čitam članke, samo vidim naslov i odma kliknem da pročitam tvoj komentar!

FC
fcod
15:02 05.05.2010.

Hej Janez? Gdj si? Članak je gore već više od sat vremena, a tvojeg komentara još nema!? zabušavaš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije