Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNI RAČUN

Kriza! I tri najveća brenda u minusu

'16.06.2011., Maksimir, Zagreb - Svecano otvorenje novog trening kompleksa Dinamo iza restorana Domagoj na Sveticama. Zdravko Mamic, Vlatko Markovic Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
16.03.2012.
u 08:21

Sve je točno u lipu! HNS je iz rezervi izvukao novac da završni račun bude pozitivna nula

Završni račun HNS-a za 2011. godinu bio je na pozitivnoj nuli. Rashodi su bili 90,350.480 kuna, a prihodi – isto toliko! Kako je to moguće? Odgovor smo potražili kod šefice računovodstva Hrvatskog nogometnog saveza Ružice Bajrić:

– Realno ostvareni prihodi bili su 64,584.669 kuna, vidi se da su rashodi bili veći za oko 25 milijuna kuna. Stoga smo iz salda fonda prenijeli 25,765.811 kuna i dodali taj iznos prihodima, kako bismo sve izjednačili s rashodima i dohvatili pozitivnu nulu. To je uobičajen postupak u poslovanju neprofitnih organizacija, u čijem poslovanju na kraju godine nema minusa.

Dinamo je 2011. bio gubitaš. U blagajnu plavih ušlo je 148 milijuna kuna, ali su rashodi narasli na 180 milijuna kuna. Razlog za veće rashode je ulaganje u stadion, plavi su potrošili oko 30 milijuna kuna svog novca, a Grad je sudjelovao u troškovima s 1,9 milijuna.

Hajduk završni račun za 2011. godinu još uvijek nije napravio. S obzirom na to da su bijeli sportsko dioničko društvo, moraju ga dostaviti do 30. lipnja.

>> Detalje financijskog poslovanja triju najvećih sportskih brendova, HNS-a, Dinama i Hajduka čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Ključne riječi
HNS

Komentara 6

JO
jolly
09:07 16.03.2012.

Kad čovjek pročita ovaj članak (koji potpisuju čak tri tzv. sportska novinara), zapita se što je ostalo od nogometa. Dok se nekada pisalo o igračima, taktici trenera, danas su glavne zvjezde predsjednici klubova i šefovi računovodstva.

DO
dodotatino
09:24 16.03.2012.

zar ti zaista vjeruješ da su ovo sportski novinari. Kada smo zadnji put pročitani neki njihov članak a da nema blata ili Mamića. Jedino ponekad Maršić kao najbolji PR agent Hajduka (što mu ne zamjeram) donekle napiše nešto čitljivo.

PI
piranha
09:39 16.03.2012.

To ti je Hrvatski jal.Sada je sasvim jasno zašto smo državu čekali 13 stoljeća.Sami smo sebi najgori neprijatelji.Dođe nam Žika Jovanović srbin po zadatku i onda ga se veliča,a on likuje kako uvodi poštenje i pravdu u Hrvatskoj.Bože moj kako smo brzo zaboravili balvane,Martića,Hadžića,Vukovar,Dubrovnik.Osvjesti se konačno Hrvatski čovječe dok nam ne bude kasno.Nijedan srbin nije vrijedan onog prljavog ispod nokta za bilo kojega Hrvata na kugli zemaljskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije