Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJAŠKI KUP

Kristoffersen prokockao dobar rezultat, pobjeda Noela, Kolega 21.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS
1/4
24.01.2023.
u 22:23

Drugi je završio Švicarac Ramon Zenhaeusern sa sedam stotinki slabijim vremenom od Noela, a treći Norvežanin Lucas Braathen sa 38 stotinki iza pobjednika.

Francuz Clement Noel pobjednik je slaloma skijaša za Svjetski kup u Schladmingu, dok je hrvatski predstavnik Samuel Kolega zauzeo 21. mjesto sa 3.24 sekunde zaostatka. Za 25-godišnjeg Noela ovo je 10. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, sve je ostvario u slalomu, a do nje je stigao nakon sedmog mjesta u prvoj vožnji.

No, nije Noel odvezao osobito dobru drugu vožnju, u njoj je ostvario osmo vrijeme, ali je profitirao od pogrešaka skijaša koji su bili na vrhu nakon prve vožnje. Tako je drugi nakon prve vožnje Austrijanac Manuel Feller na koncu zauzeo četvrto mjesto, a veliku pogrešku u drugom nastupu napravio je vodeći nakon prve vožnje Norvežanin Henrik Kristoffersen te skliznuo na konačno 11. mjesto.

Drugi je završio Švicarac Ramon Zenhaeusern sa sedam stotinki slabijim vremenom od Noela, a treći Norvežanin Lucas Braathen sa 38 stotinki iza pobjednika.

Alpine Skiing - FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom - Schladming, Austria - January 24, 2023 Norway's Lucas Braathen celebrates after finishing third in the men's slalom REUTERS/Leonhard Foeger Photo: LEONHARD FOEGER/REUTERS
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Kolega je, pak, solidnom vožnjom u drugom nastupu popravio svj plasman za šest pozicija i osvojio novih 10 bodova.

Preostala tri hrvatska predstavnika u Schladmingu ostala su bez bodova, Matej Vidović je zauzeo 41. mjesto, dok Filip Zubčić i Istok Rodeš nisu završili vožnju.

U redoslijedu slalomaša vodeći Braathen sada ima 430 bodova, drugi je Kristoffersen sa 389, a treći Švicarac Daniel Yule sa 334, dok je u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa i dalje uvjerljivo na vrhu Švicarac Marco Odermatt sa 1186 bodova, drugi Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde ima 961, a treći Kristoffersen 734.

U srijedu će se u Schladmingu voziti veleslalom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije