Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Kristan i Slovenci namučili Ruse, SAD ponizio Slovačku

Robert Kristan
Foto: Reuters (Ilustracija)
13.02.2014.
u 21:42

Robert Kristan je pak pokazao da je vjerojatno imao pravo kada je nedavno izjavio da bi imao mjesta i u sadašnjem Medveščaku. Protiv Ovječkina, Malkina, Kovaljčuka i drugih zvijezda svjetskog hokeja sakupio je 30 obrana.

Pomalo nestvarno izgledao je rezultat na semaforu nakon 40 minuta hokejaške utakmice između Rusije i Slovenije. Domaćin i glavni favorit za zlato nakon dvije trećine vodio je protiv naših sjevernih susjeda samo 3:2. Ipak, u zadnjoj trećini Rusi su uspjeli zabiti dva gola za konačnih 5:2.

Kako je utakmica počela činilo se da će Slovenci doživjeti pravi debakl. Bivši vratar Medveščaka Robert Kristan već je u prve četiri minute dvaput morao vaditi pak iz svoje mreže nakon golova Ovječkina (2.) i Malkina (4.). No, Lix je nakon toga “zaključao” svoja vrata, a Žiga Jeglič u 22. je minuti zabio prvi povijesni gol za Sloveniju na Olimpijskim igrama.

Najbolji igrač KHL-a Ilja Kovaljčuk u 38. je zabio za 3:1, no Jeglič je drugim golom smanjio na 3:2 u 39. minuti. Imali su Slovenci početkom zadnje trećine i šanse za izjednačenje, pogodili su i stativu, no Rusi su tada ubacili u brzinu više i golovima Ničuškina (44.) i Belova (48.) zaključili utakmicu.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Robert Kristan je pak pokazao da je vjerojatno imao pravo kada je nedavno izjavio da bi imao mjesta i u sadašnjem Medveščaku. Protiv Ovječkina, Malkina, Kovaljčuka i drugih zvijezda svjetskog hokeja sakupio je 30 obrana.

U skupini A u kojoj su Rusi i Slovenci odlična je bila i druga utakmica u kojoj je SAD doslovno pomeo Slovačku. Završilo je 7:1 za Amerikance, a presudna je bila druga trećina koju su dobili s čak 6:1.

U prvoj utakmici dana Finci su potopili Austriju s 8:4. Doduše, Austrijanci su poveli 1:0 i 2:1, no do kraja su uglavnom statirali.

U posljednjoj utakmici dana Kanada je sa 3:1 bila bolja od Norveške.

>> Počeo hokejaški turnir: Šveđani pobijedili Čehe, peh Latvijaca

Komentara 3

Avatar Euro2012
Euro2012
19:36 13.02.2014.

Znali smo da su naši dečki srdačni i spremni dati sve od sebe ali protiv ovih gorostasnih domačina sa puno NHL igrača su odigrali fantastično. Mislim da samo neki veči grad u Rusiji ima više registriranih igrača nego cijela Slovenija a KHL klub osrednje kvalitete ima buđet deset puta veči od cijelog slovenskog klubskog i reprezentativnog hokeja. Svaka čast naši fantje in samo tako naprej.

KO
kolarjeva3
16:38 13.02.2014.

Bravo Slovenija !!

AN
Andreeejjj
18:51 14.02.2014.

Ahahaha...čuuuuj ovo, namučili Ruse sa 5:2 ????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije