Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREŠIMIR NOVOSEL:

Nadamo 
se bar jednom mjestu u Euroligi!

Cedevita
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
12.11.2015.
u 16:30

- U svakom slučaju, u ovom prijedlogu ABA liga ima dosta bolju poziciju nego u Fibinu prijedlogu - kazao je Krešimir Novosel

Da li ćemo imati izgleda da i ubuduće gledamo košarkašku Euroligu u Zagrebu, saznat ćemo početkom prosinca kada će se s čelnicima Eurolige sastati predstavnici klubova, regionalnih liga i nacionalnih saveza. Oni bi se tada trebali usuglasiti oko prijedloga sadašnje Eurolige koji se sastoji od toga da bi klubovi sudionici u narednih 10 godina godišnje dijelili 36 milijuna eura što su novci koje bi osigurala velika menadžerska kompanija IMG.

A prijedlog je takav da bi 11 velikih klubova (Real, Barcelona, Laboral, Panathinaikos, Olympiacos, Makabi, CSKA, Efes, Fenerbahče, Armani, Žalgiris) imalo dugogodišnji ugovor odnosno A licenciju, a da bi preostalih pet sudonika činili pobjednik Eurokupa, pobjednik kvalifikacijskog turnira te prvaci triju liga. Sve glasnije se priče da su dvije od njih Njemačka i Francuska, a treća je neizvjesna. Za to mjesto sada najozbiljnije lobira ovdašnja regionalna ABA liga čiji direktor Krešimir Novosel ističe:

- Nadamo se da će naša liga imati jedan klub izravno u ligi od 16 klubova, ali i jednog u kvalifikacijama. U svakom slučaju, u ovom prijedlogu ABA liga ima dosta bolju poziciju nego u Fibinu prijedlogu.

A u njemu stoji da bi A licencije imalo osam klubova, četiri bi člana bili prvaci Italije, Francuske, Njemačke i Litve, a četiri bi došla iz euroligaških kvalifikacija, a svi oni dijelili bi godišnje 30 milijuna eura. U oba prijedloga stoji da bi Euroliga imala 16 klubova, što nikako ne ide u prilog siromašnijim i košarkaški manjim zemljama.

>> Košarkaška Euroliga u novom formatu, ali hrvatskih klubova nema

Komentara 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
08:31 14.11.2015.

Mafija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije