Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Novosel:

Mislilo se da mi tata otvara vrata, no samo sam se više dokazivao

Krešimir Novosel
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
27.09.2015.
u 14:52

Krešimir Novosel postao direktor ABA lige: Igrao sam protiv Duncana i Iversona, a Vincea Cartera sam čak i pobijedio.

Solidan košarkaški playmaker postao je vrhunski košarkaški djelatnik. Krešimir Novosel (39), dosadašnji direktor Cedevite, izabran je za direktora ABA lige. Otišao je iz najbolje organiziranog domaćeg kluba u regionalni savez.

– Pozicija direktora ABA lige za mene je velik korak u karijeri. Osam godina učio sam posao kao direktor u Cedeviti, a i tu sam poziciju preuzeo doslovce iz tenisica, jer sam tada bio igrač Cedevite. Zbog ozljeda sam s 30 godina ostavio košarku i preselio na poziciju klupskog direktora, što je i tada bilo neobično, dakako zbog mojih godina. Bio sam ambiciozan, učio, kao i klub. Sjetite se, u to doba Cedevita nije mogla ući u Jadransku ligu, a danas smo euroligaši – ponosno priča Novosel.

Kako vam je bilo, kao sinu slavnog oca Mirka, probijati se u karijeri?

– Nije bilo lako, jer mislilo se kako mi tata otvara sva vrata, no u zbilji sam se morao dvostruko dokazivati. Pomoglo je što sam morao raditi više da bih uspio, pa sam i više naučio.

Što će biti vaš posao kao direktora regionalne lige?

– I prije je ABA liga bila solidno organizirana, ali smatram kako postoje velike mogućnosti za pomak, već imam niz ideja.

Bili ste igrač, sad ste funkcionar. Koja je razlika?

– Nekad organizator igre, a danas organizator lige. Liga ima veliki potencijal, a kad će sve biti financijski dobro pokriveno, a u to ulazi i traženje generalnog sponzora lige, uvjeren sam da će se klubovi trgati da u njoj i nastupaju. Bit će to prestižna liga. Cilj je da sve funkcionira, da ima vrhunsko suđenje i da financijski dođemo do nivoa da klubovi više nemaju troškove čak ni za putovanja.

Počeli ste kao junior Cibone, igrali od Karlovca do Splita, pa završili karijeru u Cedeviti. Koji su vam bili najpoznatiji protivnici na parketu?

– Bio sam u momčadi koja je pobijedila SAD u četvrtfinalu juniorskog SP-a, a predvodio ih je Vince Carter. Susretao sam se kao junior i s Timom Duncanom, Rayom Allenom, Allenom Iversonom i otalim NBA zvijezdama. Od naših košarkaša, svlačionicu sam dijelio s Giričekom, Nicevićem, Planinićem, Bagarićem, Ukićem...

>>U misiju spašavanja ulaze Badel, Franck...: Aco prepustio predsjedničku fotelju

Komentara 3

Avatar links
links
07:59 28.09.2015.

Pristojan dečko, bez obzira na veliki tatin utjecaj, a sada nemojmo bajke pričati o nekoj igračkoj karijeri jer...... biti ću pristojan i ja

DU
Deleted user
16:08 27.09.2015.

Je ono tvoj brat otvorio firmu sa plastčnim stolicama kad je trebalo postolčiti cijeli Maksimir? Ježim se od tih sposobnih. I tvom bratu je tata isto bio samo uteg jer bi prodao duplo više stolica nego što je prodao. Dajj me nemoj klat sa demagogijom. Evo Jovanović bbb istražite ovaj poslić Novoselovih umjesto da gadite našu svetinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije