Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski pivot

Krešimir Kozina: Marić i ja - dvojac za zlato

Krešimir Kozina
Foto: Facebook
05.11.2015.
u 13:00

- Sa Sliškovićem se najbolje znam, u Našicama smo živjeli vrata do vrata - rekao je Kozina.

Krešimir Kozina u samo tjedan dana doživio je dva velika iznenađenja. Prvo je iz austrijskog Harda pojačao redove rukometaša Flensburga, a onda je došao poziv za Hrvatsku.

– Iz Flensburga su me nazvali u petak i pitali mogu li doći na trening u ponedjeljak. Nisam puno razmišljao. Spremio sam stvari u putnu torbu i krenuo. To je za mene bio jedan zaista pozitivan šok, ali i velika motivacija za moju budućnost – istaknuo je Kozina.

Imam šefa u obrani

Nije prošlo dugo vremena pa je pozvan i u hrvatsku reprezentaciju.

– Ne krijem da mi je uvijek bio san zaigrati za seniorsku reprezentaciju – istaknuo je.

Kako se snašao u Flensburgu?

– Super. Momčad me odlično prihvatila. Odmah po dolasku imao sam poduži razgovor s trenerom Ljubomirom Vranješom. Rekao mi je da očekuje da što prije upijem njegove ideje, da ispunjavam zadatke koje mi je namijenio. Nije tražio da postižem po deset pogodaka po utakmici. Njegova momčad funkcionira tako da svaki pojedinac ima neki zadatak. U obrani igram četvorku, u paru s Karlssonom, jednim od najboljih obrambenih igrača na svijetu. On mi je šef u obrani. Puno su mi u početku, da se snađem, pomogli srpski rukometaši Đorđić i Radivojević – istaknuo je.

Njemački jezik nije bio problem?

– Ne. Kao mali živio sam u Njemačkoj, a i u Austriji sam dugo igrao. Kada znaš jezik zemlje u inozemstvu gdje igraš, to je uvijek velika prednost – istaknuo je.

Za Flensburg je odigrao već dvije utakmice.

– Nevjerojatan je osjećaj igrati pred punim tribinama, pogotovo na domaćem parketu. U takvoj atmosferi jednostavno se ne može igrati slabo. Navijači i suigrači su me dobro prihvatili – rekao je Kozina.

Pregovarao je ove sezone i sa PPD Zagrebom.

– Nažalost, klubovi se nisu uspjeli dogovoriti o odšteti. Flensburg je platio. I umjesto da s našim prvakom igram protiv Flensburga u Ligi prvaka, sada će biti 
obrnuta situacija – istaknuo je.

Ugovor vrijedi do 1. travnja te Flensburg ima prvi pravo pregovora za sljedeću sezonu.

Svaka sekunda je važna

Na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Tunisu Hrvatska je osvojila zlatnu medalju. Na mjestu kružnih napadača igrali su Marino Marić i Krešimir Kozina.

Nakon šest godina ponovno su zajedno, ali sada među seniorima.

– Nadam se da je to znak da je ponovno vrijeme za jednu zlatnu medalju. Znam samo da ću svaku sekundu na Croatia kupu znati iskoristiti – rekao je.

Iz te generacije ima tu još nekoliko njegovih suigrača.

– Sa Sliškovićem sam igrao u Nexeu. Živjeli smo vrata do vrata.

>> Kozina četvrti hrvatski pivot u Bundesligi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije