Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poreč

Krčmar prvak Europe u Cricketu, Vlatka i Vladimir Lešić u miješanim parovima

pikado
18.06.2014.
u 14:26

Krčmar je novom medaljom, njegovom ukupno 16. na europskim prvenstvima, sa nepunih 35 godina postao najtrofejniji igrač u povijesti europskih prvenstava u organizaciji Europske pikado unije.

Hrvatski pikadisti briljantno su započeli nastup na Europskom prvenstvu koje se od 14. do 20. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. U prve dvije discipline naši se osvojili dva zlata.

Boris Krčmar se okitio naslovom prvaka Europe u Cricketu, dok su Vlatka i Vladimir Lešić, inače sestra i brat, slavili u miješanim parovima.

Zagrepčanin Boris Krčmar je novom medaljom, njegovom ukupno 16. na europskim prvenstvima, sa nepunih 35 godina postao najtrofejniji igrač u povijesti europskih prvenstava u organizaciji Europske pikado unije. Na putu do zlata u Cricketu slavio je u svih osam mečeva, a između ostalih je pobijedio Pavela Drtila, najboljeg igrača aktualnih prvaka Europe Češke, sjajnog Nijemca Alexandera Taubera, te dvojicu suigrača iz reprezentacije, Vladimira Lešića i Zdravka Antunovića. Čak dva puta je bio bolji od odličnog Čeha Martina Hoffmanna, prvo u finalu desne strane, a potom i u velikom finalu u kojemu je slavio sa 3:1.

- Konkurencija je ove godine bila iznimno jaka tako da sam jako sretan zbog ovog zlata. Titulu posvećujem sinu Dominiku i kćerkici Lari - kratko je rekao vidno iscrpljeni Krčmar po završetku finala.

U disciplini miješanih parova nastupilo je čak 166 parova, a Vlatka i Vladimir Lešić su nanizali šest pobjeda prije poraza od austrijskog tandema Eva Paulusberger i Mario Schuetter. Ali to ih nije omelo jer su se kroz repasaž s tri nove pobjede uspjeli vratiti u glavno finale, a tamo su sa 2:0, 2:0 pomeli najbolji češki par Karolina Farna i Karel Sedlaček.

- Ovo je nevjerojatno, postati prvak Europe zajedno s rođenom sestrom nema priliku napraviti puno sportaša - izjavio je Vladimir Lešić. Inače obitelj Lešić iz Županje dala je čak troje reprezentativaca, još i najstariji brat Zvonimir koji također aktivno igra, a 2010. su na EP u Švicarskoj svih troje zajedno osvojili broncu u triple mixu, tj. trojkama pri čemu u ekipi mora biti jedna žena.

Još u ponedjeljak je okončan Eurokup, klupsko prvenstvo Europe koje se igra u sklopu EP-a, a srebrnom medaljom okitila se ekipa Split Londra 4 u C kategoriji.

REZULTATI

EP MIX PAROVI: 1. Vlatka i Vladimir Lešić (HRV), 2. Karolina Farna i Karel Sedlaček (ČEŠ), 3. Eva Paulusberger i Mario Schuetter (AUT).

EP CRICKET - ŽENE: 1. Stefanie Richter (NJEM), 2. Martina Vidova (SVK), 3. Denise Bonafini (ITA); MUŠKI: 1. Boris Krčmar (HRV), 2. Martin Hoffmann (ČEŠ), 3. Miguel Cantero Minan (ŠPA).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije