Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cico smijenjen s Persepolisove klupe

Kranjčar: Iznenadili su me otkazom, ispraćen sam darovima

Zlatko Kranjčar
Reuters
28.12.2009.
u 12:39

Bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar smijenjen je s dužnosti trenera iranskog kluba Persepolisa nakon manje od šest mjeseci provedenih na klupi.

Bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar ipak je dobio otkaz u najtrofejnijem iranskom klubu Persepolisu. Predsjednik kluba Habib Kashani nije mu oprostio posljednji remi kod Saba Qoma i nije mu dopustio da odvede momčad na pripreme u Dubai. Umjesto Kranjčara, na klupu Persepolisa sjeda poznati Ali Daei, jedan od najvećih nogometaša u povijesti iranskog nogometa.

Zlatko Kranjčar ostat će u Iranu još nekoliko dana i dogovarati uvjete raskida ugovora.

– Tražit ću isplatu cijeloga ugovora, prema Fifinu propisu – kazao je Kranjčar, čija je godišnja gaža u Teheranu 450.000 dolara.

Iznenadio vas je otkaz?

– Da, jer smo igrali dobro, držali smo treće mjesto, a Persepolis je u prošloj sezoni bio tek šesti. I predsjedniku je bilo teško što mi je morao priopćiti odluku o raskidu suradnje, ali pritisak ljudi oko njega bio je prejak. Šteta.

Je li rastanak bio korektan?

– Vrlo korektan. Organizirali su veliku konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen Ali Daei, te se oprostili sa mnom. Dobio sam poklone, sve je bilo na visokoj razini – zaključio je Kranjčar, koji će se sa suprugom Elvirom do kraja tjedna vratiti iz nemirnoga Teherana.

Njegova je ostavština u Persepolisu osam pobjeda, devet remija i četiri poraza, te čak 10 bodova zaostatka za vodećim Sepahanom i sedam za drugim Zob Ahanom. (td)

Komentara 3

MI
milton
18:13 28.12.2009.

izgleda da je bilo malo previše pelinkovaca

BI
billynik
17:15 28.12.2009.

Čak ni irance nije m ogao farbati duže od 6 mjeseci a nama je vodio reprezentaciju uz pomoć naših cijenjenih novinara.

KA
kakodane2
18:37 28.12.2009.

Ipak je Iran Islamske vjeroispovijesti po kojoj je alkohol jedan od večih grijeha :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije