Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA Kranjčar ustrajao na dolasku Jerka Leke, nakon što ga Kijevljani nisu željeli pustiti

Kranjčar: Igrat ćemo u četvrtfinalu SP-a!

spo_kranj.jpg
import
06.12.2005.
u 16:29

Zlatko Kranjčar došao je na Pleso elegantno odjeven i sa zaraznim smiješkom na licu koji ga nikad ne napušta, a samo nekoliko trenutaka prije glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić namrštio se.

- Zašto kasnite? - pitao je Srebrić nekoga iz autobusa reprezentacije.
- Čim me nema dva dana, odmah nastaju problemi - vrtio je glavom primajući usput čestitke za uspjeh na Malti gdje su Hrvatska i Mađarska dobile Uefino povjerenje i s Italijom, te Ukrajinom i Poljskom ulaze u jednogodišnji finale, u borbu za dobivanje domaćinstva Europskog prvenstva 2012. godine.

Ispratio je Srebrić dio kockastih koji su krenuli u Portugal, a izbornik je opisao kako je dio utorka proveo na telefonskoj vezi s Kijevom:

- Predsjednik kijevskog Dinama inzistirao je na ostanku Jerka Leke u Kijevu. Čak je zaprijetio da se Leko, krene li u Portugal, ne mora ni vraćati u klub. Doista neshvatljivo, to je Fifin termin, Jerko nam je važan igrač, a radi se o utakmici u kojoj ga imam priliku provjeriti. I namijenio sam mu mjesto u prvoj jedanaestorici. Leko je rekao da dolazi i ja ga očekujem.
Izbornika je oraspoložio i nalaz iz Dječje bolnice u Klaićevoj.

- Vjerujem da će Srna igrati barem jedno poluvrijeme.
Darijo jučer nije skidao sivu vunenu kapicu i samo se nasmijao rekavši:
- Dobro je.

 O Bayernu nije želio govoriti, no svjestan je da ga svaki reprezentativni nastup i svaka europska utakmica njegova Šahtara približavaju zapadu Starog kontinenta.

Izbornik je i prije polaska u Portugal izdiktirao početnu jedanaestoricu: Butina - R. Kovač, Tomas, Šimunić - Srna, N. Kovač, J. Leko, Babić - Kranjčar - Balaban i Pršo.
Pri slijetanju zrakoplova u Frankfurt, izbornik Kranjčar provirio je kroz prozor.

- Vidite Frankfurt, ovdje ćemo igrati i svojim nastupom zapaliti naše navijače. Ne budemo li igrali u četvrtfinalu, ništa i nećemo napraviti. Ma, igrat ćemo - rekao je dobro raspoloženi Kranjčar, čovjek koji je Hrvatsku odveo na treći uzastopni SP.


Šimić: Oprostio bih se 2012. godine!

Dario Šimić, u elegantnom sakou, primao je čestitike za drugog sina koji je rođen prije desetak dana, sretan što je ponovo u kockastom, što je u reprezentaciji gotovo neprekidno od 1996. godine. Nastupio je na svim dosadašnjim velikim smotrama, a otkrio je da ne razmišlja o skorom svršetku karijere. - Volio bih da dobijemo domaćinstvo EP-a 2012. godine, tada bih se i ja oprostio - ispalio je Milanov nogometaš. - Tada ćeš već biti neki direktor - zadirkivao ga je suigrač Marko Babić. - Ne, ne, igrat ću ja još. Dario je napunio 30 godina, a 2012. godine imao bi 37 godina. I ne bi bio najstariji nogometaš koji je igrao za neku reprezentaciju. (if)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije