Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 3:1

Kramarićev gol nije bio dovoljan, Hoffenheim izgubio od Borussije D.

firo : 04/09/2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, TSG 1899 Hoffenheim - FC Schalke 04
Foto: Sebastian El-Saqqa/DPA
1/6
29.09.2023.
u 23:11

U kakvoj je "Krama" sjajnoj formi pokazuje i podatak od šest golova u posljednjih sedam nastupa. Međutim, njegov gol nije bio dovoljan za pozitivan rezultat protiv njemačkog doprvaka.

U prvom susretu 6. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia Dortmund je na gostovanju pobijedila Hoffenheim sa 3-1, a pogodak za domaći sastav zabio je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić nastavlja s odličnim igrama. U susretu protiv Borussije postigao je četvrti pogodak u njemačkom prvenstvu, te ukupno osmi ove sezone. Dva gola je zabio u Kupu protiv Lubecka, a još dva u dresu reprezentacije protiv Armenije i Latvije.

U kakvoj je "Krama" sjajnoj formi pokazuje i podatak od šest golova u posljednjih sedam nastupa. Međutim, njegov gol nije bio dovoljan za pozitivan rezultat protiv njemačkog doprvaka.

Gosti su poveli u 18. minuti preko Niclasa Fullkruga, a Hoffenheim je izjednačio u 25. minuti golom Kramarića iz jedanaesterca. Glavni krivac za pogodak bio je Borussijin stoper Mats Hummels koji je prvo pogrešno dodao loptu, a potom oborio Antona Stacha na samom rubu kaznenog prostora. Kramarić je sigurno izveo kazneni udarac.

U posljednjim trenucima prvog dijela Marco Reus je zabio za novo vodstvo gostiju. Domaćin je korak do izjednačenja bio u 52. minuti, ali je udarac Roberta Skova završio u okviru gola. Borussija je od 71. minute igrala s igračem manje nakon što je Ramy Bensebaini isključen zbog dva žuta kartona i to u razmaku od svega četiri minute.

Hoffenheim nije uspio iskoristiti igrača više, već je u sudačkoj nadoknadi Julian Ryerson zabio za konačnih 3-1. Kramarić je igrao do 87. minute.

Borussija je ovom pobjedom barem privremeno preuzela vodstvo na ljestvici sa 14 bodova, bodom više od Bayerna i Bayera, dok je Hoffenheim šesti sa 12 bodova.

Bayern u subotu čeka derbi kod RB Leipziga. Bayern i RB Leipzig su već igrali ove sezone i to sredinom kolovoza u finalu Superkupa, a RB Leipzig je slavio sa 3-0 uz fantastičnu predstavu Danija Olma koji je zabio sva tri gola.

Wolfsburg, Nike Kovača će ugostiti Eintracht iz Frankfurta, dok će Bayer Leverkusen gostovati kod Mainza.

U ostalim susretima ovoga kola u subotu se sastaju Koln - Stuttgart, Bochum - Borussia Moenchengladbach, Heidenheim - Union Berlin, a u nedjelju će snage odmjeriti Darmstad - Werder Bremen, te Freiburg - Augsburg.

REZULTATI - 6. kolo:
Hoffenheim - Bor. Dortmund 1-3 (KRAMARIĆ 25-11m / Fullkrug 18, Reus 45+3, Ryerson 90+5)
U subotu:
Wolfsburg - Eintracht
Mainz - Bayer Leverkusen
Koln - Stuttgart
Bochum - Bor. Moenchengladbach
Heidenheim - Union Berlin
RB Leipzig - Bayern Munchen
U nedjelju:
Darmstad - Werder Bremen
Freiburg - Augsburg

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije