Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE MJESTO

Andrej Kramarić u prvih 11 samo na mjesto Matea Kovačića

Andrej Kramarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.10.2014.
u 14:00

U prvu momčad vraćaju se Ivica Olić i Ivan Perišić, kojih nije bilo u posljednjoj reprezentativnoj akciji protiv Malte

Dakle, u opciji je jedino i isključivo omiljena Nikina formacija s jednim pravim napadačem, što je za Bugare u gostima i logičan odabir. Kod našega izbornika jedino je problematično što je na isti način počeo utakmicu s Maltom, pa se poslije ipak korigirao i spasonosna rješenja pronašao u Jelaviću i Kramariću.

Jelavić ipak s klupe

Prvi nacrti Nikine strategije za Bugarsku otkrivaju kako ovaj dvojac ponovno nije u prvome planu. Jelavić sigurno, jer on je redovito u reprezentaciji džoker, dok Kovača jako svrbi briljantna Kramarićeva statistika i pokušava mu naći mjesto u prvih 11.

Ako se to nekim čudom i dogodi, budući da konzervativni Kovač teško odstupa od svoje ideje (sjetite se samo slučaja s Rakitićem na defenzivnom veznom), jedina prilika za Kramu je izostavljanje izbornikova mezimca Matea Kovačića.

Ako u Interu s vremena na vrijeme meteorski bljesne, Mateo je u reprezentaciji dosta samozatajan, dijelom i zbog pozicije lijevoga veznoga na kojoj se ne snalazi. Danas je tu Niki na raspolaganju Ivica Olić, desni bok rezerviran je za oporavljenoga Perišića, a jedino se traži čovjek koji će djelovati iza Mandžukića: Kovačić ili Kramarić?

Golgeterska statistika kaže Krama, dok obrambene navike, trkačke mogućnosti, pokretljivost, iskustvo u velikim utakmicama vuku na Kovinu stranu. Da, Mateu je tek 20 godina, a već je igrao protiv Brazila, Meksika, Belgije, tukao se u najvećim talijanskim derbijima protiv Milana, Juventusa, Rome... U reprezentaciji u 15 nastupa još nije postigao pogodak.

Čekamo jedanaesterac

Iako Mandžukićev učinak u Atleticu nije impresivan, Mario je u Kovačevim nacrtima nezamjenjiv i nedodirljiv na poziciji prve špice. Mandžo je u Atleticu ove sezone zabio četiri pogotka, a po novome zadužen je i za izvođenje jedanaesteraca.

Međutim, na gostovanju u Valenciji, gdje je Atletico poražen sa 1:3, Mariju je udarac s bijele točke preoteo brazilski branič Siqueira. I vratar domaćina Diego Alves mu je obranio šut.

– Iako je prvi izvođač Mandžukić, Guilherme je uzeo loptu i tražio me da puca. Odobrio sam. U karijeri je promašio dva 11-erca i nakon ovoga teško da će ponovno pucati – kazao je trener Atletica Simeone, koji vjerojatno ne zna da je spomenuti vratar Alves jednom obranio penal i Mandžukiću, u srazu Lige prvaka Bayern – Valencia prije dvije godine. U eri Nike Kovača Vatrenima još nije dosuđen ni jedan kazneni udarac. Prvi izbor za izvođača trebao bi biti kapetan Darijo Srna, strijelac šest pogodaka s bijele točke (od 21 gola).

>> Niko Kovač: Nemam problema s kritikama ako su stručne i dobronamjerne

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije